Miért jó Neked a Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj? 

A Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj a hazai tudományos, gazdasági és kulturális élet legtehetségesebb fiatal szakembereit, kutatóit, művészeit támogatja; külföldi résztovábbképzést, külföldi kutatóhelyeken, alkotóműhelyekben kutatói, illetve művészeti munkában való részvételt tesz lehetővé. Az ösztöndíjat kutatói és alkotói tevékenységre lehet fordítani, valamennyi tudományterületen – az agrár- és bölcsészettudományoktól a műszaki tudományokon át az orvos- és a társadalomtudományig – és művészeti ágban.

Te pályázhatsz?

Az ösztöndíjra 40 évnél nem idősebb, felsőoktatási intézményben mesterfokú (MA, MSc) vagy azzal egyenértékű diplomát szerzett magyar állampolgárok jelentkezhetnek, akik szakterületükön már bizonyítottak, és ezt alá is tudják támasztani publikációs listával és részletes szakmai portfólióval.

Két pályázói alkategóriába tudsz pályázni:

  • a predoktori kategóriát MA, MSc végzettséggel már meg lehet pályázni, ám az elbírálásnál a doktori tanulmányokat folytató, disszertációjukon dolgozó PhD-hallgatók előnyt élveznek
  • posztdoktori kategóriára akkor tudsz jelentkezni, ha PhD-t szerzett fiatal kutató vagy  DLA fokozattal rendelkező művész vagy.

Mekkora összegre tudsz pályázni?

Predoktori ösztöndíjasként 250 000 Ft/hó, posztdoktori ösztöndíjasként 370 000 Ft/hó az alaptámogatás összege. Mindkét kategóriában havi 120 000 Ft-ot biztosítunk szállástámogatásra. Ez a keret a külföldi megélhetéshez, szálláshoz, a munkához kapcsolódó dologi kiadásokhoz (pl. szakkönyvek, konferenciákon való részvétel) ad anyagi támogatást. Valamint egyszeri oda-vissza útiköltséget is biztosít a Tempus Közalapítvány útiköltség-átalány formájában, melynek mértéke célországonként változó. Ezeken kívül a kutatáshoz speciális dologi költséget is lehet igényelni.  Az ösztöndíj adómentes juttatásnak minősül.

Hol találod meg a pályázati dokumentumokat és az aktuális pályázatokat?

Az aktuális pályázati dokumentumokért és határidőkért kattints ide.

Hogyan tudsz jelentkezni?

 Az ösztöndíjra kizárólag a Tempus Közalapítvány online pályázati felületén lehet pályázni, itt: www.scholarship.hu

Mit érdemes még tudnod?

Minden esetben érdemes átböngészni a pályázati dokumentumok mellékleteit is, kérdés esetén pedig a Tempus Közalapítvány kollégáihoz is fordulhatsz elérhetőségeiken.

Utolsó módosítás: 2018.08.09.