Online is elérhető ösztöndíjas mobilitások a Campus Mundi keretében 

A világban a járványhelyzet miatt bekövetkezett változások a nemzetközi mobilitási programokra jelentkező hallgatókra is hatással vannak. A Campus Mundi ösztöndíj figyelembe vette a pályázók igényeit és a megváltozott körülményeket. Részképzés esetén már online lehetőségek is elérhetőek digitális kreditszerzés keretében. Ezáltal az itthoni biztonságos környezetből is lehetőség nyílik a világ bármely országának legjobb egyetemein ösztöndíjjal tanulni.

Mit jelent a digitális kreditszerzés? 

Digitális kreditszerzés esetén a pályázó itthonról, kiutazás nélkül teljesíti a fogadóintézmény által kínált kurzusokat, és az így teljesített kreditekért ösztöndíjat kap.  

Mely ösztöndíjtípus esetében, mely országokba pályázható digitális kreditszerzés? 

A Campus Mundival kizárólag részképzés esetén valósítható meg teljesen digitális kreditszerzés, a világ bármely országának bármely egyetemén. Szakmai gyakorlat esetében virtuális tevékenység nem támogatható.  

Mennyi ösztöndíj jár a digitális kreditszerzés időszakára? 

Digitális kreditszerzés során felvett és teljesített kreditenként 10.000 Ft / félév a támogatás összege. Kiegészítő támogatások erre az időszakra nem igényelhetőek. 

  • Példa: A hallgató a félév megkezdése előtt 30 kreditet vesz fel a külföldi egyetem kurzuskínálatából, a Campus Mundi támogatási szerződését digitális kreditszerzésre köti. A félév végén a tárgyait sikeresen teljesíti, erről Transcript of Records-ot kap, a külföldi kurzusok az itthoni tanulmányába beszámításra kerülnek. 

A teljesített félévre az alábbi ösztöndíjat számoljuk el: 
30 kredit x 10.000 Ft = 300.000 Ft / félév 

Fontos:  

  • Ez a lehetőség a 2021/22-es tanévre szól.
  • Az őszi és a tavaszi félévre is figyelembe kell venni a fogadó egyetem jelentkezési határidejét, így érdemes minél előbb egyetemet keresni, kurzusokra jelentkezni.
  • A pályázónak vidéki lakcímkártyával, vagy vidéki egyetemi aktív hallgatói jogviszonnyal kell rendelkeznie (nem pályázhatnak budapesti és Pest megyei lakcímmel és képzési hellyel rendelkező hallgatók) 
  • minimális kredit, amit az online részképzés során teljesíteni szükséges: 20 ECTS   

 

A részletes pályázati felhívás itt érhető el. 

További információk: 

Ajánljuk figyelmedbe a Campus Mundi GYIK-et. Ha pedig nem találod a kérdésedre a választ, írj a campusmundi@tpf.hu címre! 

Utolsó módosítás: .