VILÁGEGYETEMISTA MEETUP

A robotok hamarosan elveszik a munkánkat. Fogyasztási szokásainknak köszönhetően szépen lassan kinőjük a Földet. Digitalizált világunkban már személyazonosságunk sincs biztonságban. 

De pánikra semmi ok!

Az egyetemisták új generációja, a Világegyetemisták, határokat nem ismerve, nemzetközi környezetben keresik a megoldásokat.
A Campus Mundi ösztöndíjprogram segítségével külföldi egyetemeken és cégeknél, interkulturális csapatban dolgoztak izgalmas témákon.

A Világegyetemista Meetup (2020. 10. 27.) online esemény előadásaiban mindannyiunkat érintő kérdések és jelenségek kerülnek elő, és közben azt is megtudhatjuk, hogy miért is olyan jó egyetemistaként külföldi mobilitási ösztöndíjakra pályázni, bejárni a világot és rengeteg tapasztalattal felvértezve hazaérkezni.

Nézd újra az előadásokat!

Legyél te is ÉTELmentő! – tények és tévhitek az élelmiszer-pazarlásról
Környezetünk védelme egyre nagyobb figyelmet kap, de még mindig rengeteg tévhit lengi körül. László Veronika előadásában az élelmiszer-pazarlásról tudhatunk meg többet.

Horpadások és domborodások – biztonságos hídtervezés a gyakorlatban
Horpadások… domborodások… ortotrop lemezek. Illés Zsombor bemutatja, mit tanult Portugáliában a biztonságos hídtervezésről.

Társadalmi felelősségvállalás kibontakozása eltérő kultúrákban
Miben különbözik a spanyol és a magyar vállalati kultúra? Tóth Amadea Campus Mundi ösztöndíjas időszaka alatt ennek járt utána.
A Szovjet-Örményország sorsdöntő pillanatai
A történelem aktuális kérdések megválaszolásában is segítségünkre lehet. Ezt bizonyítja be Récsei Péter, aki ösztöndíjas időszakát Örményországban töltötte.
A krétai zsinat előzményei – az összortodox lelkület kialakulása
A 20. század jelentős gondolkodásbeli átalakulást hozott az ortodox egyházak életében. Szaplonczay Máté az Oxfordi Egyetemen járt utána az összortodox lelkület kialakulásának.
Pénzt vagy életet - A kriptovalutától a személyazonosság védelemig
Pénzt vagy életet?! Német Réka a bioművészet segítségével újra értelmezi a közismert felszólítást. Mi lesz a pénzünkkel, és mi válik a legértékesebbé az életünkből? Kriptovaluta és személyazonosság védelme a Világegyetemista Meetupon.
A munka jövője és a jövő munkája
A robotok hamarosan elveszik a munkánkat… Vagy mégsem? Boncz Bettina előadásából kiderül! 

 


 

Tudj meg többet a Campus Mundi ösztöndíjakról! >>

 

Utolsó módosítás: 2020.12.08.