Rendezvény | Szakképzés

A Tempus Közalapítvány pályázatíró szemináriumot szervez az Erasmus+ Szakképzési mobilitási tanúsítványhoz kapcsolódóan. A rendezvényen kiemelt figyelmet fordítunk a pályázati űrlap tartalmi elemeire, különös tekintettel a nemzetköziesítési stratégiára. Miért érdemes Erasmus+ Szakképzési mobilitási tanúsítványra pályázni?

Nemzetköziesítés | Felsőoktatás

2017-ben is folytatódnak azok a kutatások, amelyek a hazai felsőoktatás nemzetköziesedésének egy-egy meghatározott elemére fókuszálnak. A kutatási eredmények elsősorban az intézmények közötti tapasztalatcserét, a döntéshozók munkáját, valamint a Campus Mundi program megvalósítását fogják támogatni.

Magazin | Felsőoktatás

Réthi Gábor 2008-ban végzett okleveles közgazdászként a Miskolci Egyetemen, majd rögtön ebben az évben elkezdte doktori tanulmányait. 2010 szeptembere óta tanársegédként dolgozik a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának Vezetéstudományi Intézetében. 2014-től pedig a kar Erasmus+ koordinátoraként is tevékenykedik. Lengyelországban, Finnországban, az USA-ban, Franciaországban, Romániában, Szlovéniában és Kolumbiában több vendégelőadást tartott, illetve konferenciákon vett részt. Interkulturális menedzsment és szolgáltatás menedzsment a fő profilja. A latin-amerikai régió elkötelezett támogatója. 2015 decemberében és 2016 július-augusztusában az Erasmus+ nemzetközi kreditmobilitás program keretében járt Kolumbiában.

Rendezvény | Felsőoktatás, Köznevelés, Felnőttoktatás, Szakképzés

Milyen eszközökkel és módszerekkel támogatható a fiatalok nemzetközi mobilitása? - Beszélgetés a mobilitást támogató eszközökről, módszerekről.