Világsziget - Offline kaland egy Digitális korszakban

Közzétéve2023-08-14 19:07:45
ÖtletgazdaMolnár Markó, Kara Dávid,
A Világsziget projekt egy izgalmas és tanulságos fejlesztő asztali szerepjáték, amely kifejezetten 10-13 éves gyermekeknek szántunk, és egy élő, lélegző fantáziavilágba kalauzolja őket. Itt a résztvevők karakterekké válnak, és saját képzeletüket és döntéseiket használva szőnek egyedi és lenyűgöző történeteket.

A játék során a gyerekek nemcsak kreativitásukat és problémamegoldó képességüket fejlesztik, de e közben valós idejű angol nyelvű környezetben gyakorolják is az angol nyelvet. A karakterek számtalan kihívással néznek szembe, melyeket a játékvezető - azaz a "mesélő" - irányításával és inspirációjával kell megoldaniuk.

A projekt három csapattal párhuzamosan folyt, csapatonként 4-5 gyerekkel. A délutáni, 150 perces foglalkozásokon rengeteg morális kérdéssel, rendkívüli élethelyzettel találkoztak a gyerekek a játék történetén keresztül. Célunk volt, hogy ezek a gyerekek, akik között több SNI-s is volt, egy új formában élhessenek át közösségi élményt.

Az empátia és kommunikáció kiemelkedő szerepet játszik a játék során. A résztvevőknek együtt kell működniük, közben pedig aktívan alakítják a történeteket és hatást gyakorolnak a cselekményre. A karakterek sorsának alakulása mélyebb megértést és empátiát kíván a társaik iránt.

A Világsziget projekt nem csak izgalmas kalandokat ígér, hanem olyan képességek fejlesztését is támogatja, mint a kreatív gondolkodás, a problémamegoldás, a csapatmunka és az érzelmi intelligencia. Ezen képességek nem csak a játékban, de a mindennapi életben is hasznosíthatóak, hozzájárulva a gyermekek személyes és szellemi fejlődéséhez. A további részletekért és letölthető anyagokért kérjük lépjen be