A friend in need is a friend indeed.

Közzétéve2022-07-22 12:48:04
ÖtletgazdaKasné Havas Erika,
A bemutatott ötlet témája: barátok, kapcsolatok. Ez bármelyik nyelvvizsga/érettségi kötelező szóbeli témaköre. Csoportommal az Oxford Exam Trainer B2 szintű könyvét használtuk, a kiindulási alap a tankönyv tananyaga volt.
Az ötlet célja, hogy minden tanuló részt vállaljon a téma feldolgozásában, kommunikáljanak egymással írásban és szóban, ugyanakkor a tananyag feldolgozása a lehető legizgalmasabb legyen. Egyetlen óra alatt is fejlődtek a kulcskompetenciák, szerepet kapott a tanulói autonómia, miközben mindkét fél jól érezte magát és élvezte az órát.
Az elkészített feladatokat a Google Classroom felületén osztottam ki a tanulóknak, vagy a felülethez vezető QR kódot vetítettem ki projektoron. A későbbi munkához is szükséges feladatokat összegyűjtöttem, lementettem és egy Padlet felületre feltöltöttem (erre bármilyen más gyűjtő felület is alkalmas, amit a diákok is egyszerűen tudnak használni). A bemutatott téma alapján bármilyen témakör feldolgozható, a feladatok módosíthatók, a digitális felületek közül is ki lehet választani a legjobban beváltakat, illetve újakat lehet bevonni. Az óra egyes elemei is többnyire adaptálhatók a különböző tanulói csoportokra. Érdemes a tervezésnél a munkaszervezési módokat is variálni, lehetővé tenni a csoport tagjai számára, hogy különböző csoporttagokkal dolgozhassanak, ezzel a szociális kompetenciájukat is fejleszteni tudjuk.

A további részletekért és letölthető anyagokért kérjük lépjen be