#NemzetiParkTúra

Közzétéve2021-08-25 19:55:51
ÖtletgazdaAnda Dávid, Szenes Mónika, http://www.korosi.hu
Az online oktatás idején szerettük volna, ha tanulóink egy olyan izgalmas és kreatív projektben vehetnek részt, melyben a Nemzeti Parkjaink révén megismerhetik Magyarország természeti kincseit és kultúráját. A projekt során a tanulócsoportok egy kiválasztott Nemzeti Parkunkban történő túra megadott szempontok szerinti bemutatását kapták feladatul.
Módszertani elképzelésünk megvalósításakor legfontosabb célunknak tekintettük a NAT-ban megfogalmazott kulcskompetenciák közül a tanulók természettudományos, digitális, illetve szociális kompetenciáinak fejlesztését, valamint a kreativitás és a problémamegoldóképesség fejlesztését. A projektet úgy alkottuk meg, hogy a különböző fázisokban lehetőleg minden kulcskompetencia és képesség fejlődjön.
A projekt a 9 - 11. osztályokban került meghirdetésre, hazánk Nemzeti Parkjaira fókuszálva. Megvalósítása online, valamint a korlátozások feloldása után offline, az iskolában történt. Az IKT eszközök (Google dokumentum és Google űrlap, Padlet, eTwinning, ZOOM, instagram) nagyban segítették a tervezést és a kivitelezést, valamint a tanulók digitális kompetenciáinak fejlődését. A jelentkezést követően létrehozott tanulócsoportokban a tanulók együttműködése fejlesztette a szociális kompetenciákat. Önértékelésük fejlesztése érdekében a projekt végén kértük, hogy értékeljék saját és társaik munkáját is.
A különböző fázisokat előre ismertetett szempontrendszer szerint értékelve a projekt végén (a bemutatókat követően) kihirdettük a győztes csoportot, melynek túráját a korlátozások feloldását követően az iskola vezetésének támogatásával megvalósítottuk.
A további részletekért és letölthető anyagokért kérjük lépjen be