AZ ELSŐ START UP CÉGÜNK: MIOTTHONUNK.COM- VÁLLALKOZÓI KOMPETENCIÁK ÉS KEZDEMÉNYEZŐKÉSZSÉG KOMPLEX FEJLESZTÉSE PRODUKTÍV TARTALMAK ELŐÁLLÍTÁSÁVAL

Közzétéve2018-08-11 14:18:10
ÖtletgazdaCsikó Szilvia,
A projekt során iskolánk ötödikes tanulói kooperatív csoportmunka keretében létrehozták az első startup cégüket MIOTTHONUNK.COM néven. Egy olyan fiktív cég létrehozása volt a cél, melyben szakértőként a jövő okos otthonait tervezték és értékesíthették az érdeklődők számára. Fontos szempont a horizontális elveken belül a a környezettudatosság megjelenítése, ezért a tervezéskor figyelembe ették a fenntarthatósági irányelveket.

Az IKT eszközök felhasználásával modern projekt-tervezési módszereket is használtak: Stakeholder- analízist, célfa-és probléma elemzést, Swot-analízist. Az együttműködés eszközei között voltak a klasszikus kollaboratív eszközök, a digitális faliújság, közösen szerkeszthető gondolattérképek.

A diákok a Minecraft felhasználásával épületeket terveztek nemcsak mások, hanem maguk számára is..A Marketingdesszert elnevezésű részben weblapot hoztak létre, rádió és tévéspotot készítettek végiggondolták,hogyan használhatnák majd cégtulajdonosként a közösségimédia-platformokat hasznos és inspiráló módon. Kitalálták a szlogent, a Canva felhasználásával posztereket alkottak, létrehozták a cég logóját és névjegykártyákat készítettek.
Az Office Mix felhasználásával bemutatták társaiknak az elképzeléseiket. Az Aurasma kiterjesztett valóság ingyenes appal a diákok könnyen és gyorsan elkészítették saját kiterjesztett valóság-világukat.

Komplex többrétegű projektet terveztem, melyben arra törekedtem, minden feladathoz célszerűen és kreatívan társuljanak az IKT- eszközök. A gyakorlatok segítségével a tanulók a befogadó felhasználókból produktív tartalom-előállítóvá válhattak. A hangsúly a részvételen és az alkotáson volt, de az elemzés, reflexió adta hátteret, így a kritikai gondolkodás fejlődhetett. A további részletekért és letölthető anyagokért kérjük lépjen be