Köszöntjük a Tempus Közalapítvány Tudástárának jelentkezési felületén!

A Tempus Közalapítvány honlapján működő, bárki számára hozzáférhető módszertani gyűjtemények célja, hogy a tanításban, tanulásban bevált érdekes ötleteket, játékos gyakorlatokat, módszertani anyagokat, a pedagógiai tervezés és tanulásszervezés tárgykörébe tartozó dokumentumokat közzétegyük, hogy azok bárki számára hozzáférhetővé, adaptálhatóvá váljanak. 

KÉRJÜK, ÖTLETÉNEK BEKÜLDÉSE ELŐTT OLVASSA EL A FELTÖLTÉSI ÚTMUTATÓT! 

Mire érdemes figyelni a módszertani ötlet feltöltésekor:

 • Egy-egy tanórát vagy projektalkalmat színesítő, rövidebb ötleteket, játékos feladatokat a Módszertani Ötletgyűjteménybe várunk. Az IKT-eszközök és web 2.0-s alkalmazások kreatív használatával kapcsolatos módszertani ötleteket a Digitális Módszertárba javasoljuk feltölteni.
 • Az ötletek feltöltéséhez a honlapon egy egyszerű regisztráció szükséges. A regisztrált felhasználók által elérhető honlap-funkciókról e-mailes értesítést küldünk.
 • A jelentkezés, azaz a módszertani ötlet feltöltésének formája egy online adatlap kitöltése és beküldése (az adatlap végén az ÖTLET BEKÜLDÉSE gombra kattintva). A sikeres feltöltést a rendszer azonnali visszaigazolással jelzi az oldalon (ennek elmaradása sikertelen feltöltést jelenthet). A visszaigazolást a feltöltött anyaggal kapcsolatos további információkkal együtt az adatlapon megadott "saját e-mail" címére is megküldjük.
 • Mielőtt megkezdi az ötlet feltöltését, javasoljuk az online adatlap kérdéseinek előzetes megtekintését, annak érdekében, hogy offline módon is előkészüljön a válaszadásra (pl. javasoljuk a feltöltésre kerülő szövegeket elmenteni egy szövegszerkesztőben, hogy kapcsolódási hiba esetén ne vesszenek el a már feltöltött válaszai, anyagai). Ehhez segítségül szolgál a Digitális Módszertár word formátumú adatlapja, amely innen elérhető.
 • Az online adatlap mezőinek kitöltése kötelező, kérjük, ügyeljen a helyes adatok megadására (különösen a visszaigazolást lehetővé tevő e-mail cím pontos megadására), és minden kérdés megválaszolására!
 • Az adatlap egyes kérdéseinél lévő "i" ikonok tartalmi vagy technikai segítséget nyújtanak a feltöltéshez, kérjük olvassák el azokat válaszadás előtt.
 • Az adatlapba feltöltött adatokat csak addig menti a rendszer, amíg folyamatos az online kapcsolata, illetve amíg az ÖTLET BEKÜLDÉSE gombra nem kattint az adatlap végén. Ezért az adatlap megszakítás nélküli, folyamatos kitöltése szükséges (kitöltés közben a böngésző bezárásával vagy a számítógép kikapcsolásával megszakítja az adatok mentését és így az adatlap kitöltését).
 • Kérjük, ügyeljen a megadott méretbeli korlátokra (szövegterjedelmek, karakterek száma és feltöltött fájlok mérete)!
 • A képek és csatolt állományok feltöltése közben legyen türelmes, addig lehetőleg ne kattintson az adatlapon lévő TOVÁBB gombra, amíg a feltöltést jelző animáció el nem tűnik. Felhívjuk a figyelmét, hogy a csatolmányok feltöltése - azok méretétől függően - hosszabb időt vehet igénybe.
 • Az adatlap egyes oldalain való léptetéshez - amennyiben az szükséges - kizárólag az adatlap alján lévő TOVÁBB és VISSZA gombot vagy a lapfülek felső, számozott menüpontjait használja. A böngésző "előre" vagy "hátra" parancsgombjának (nyilak a böngésző menüjében) használata az addig feltöltött adatok elvesztését jelentheti.
 • A feltöltött ötlet a beküldését (az adatlap végén az ÖTLET BEKÜLDÉSE gombra kattintást) követően a jelentkező által a továbbiakban nem szerkeszthető/módosítható. (amennyiben a szerkesztés szükséges lenne, keressen meg minket emailben!)
 • Ugyanazon jelentkező külön-külön adatlap kitöltésével több kidolgozott módszertani ötletet is feltölthet (az egymáshoz kapcsolódó ötleteket érdemes azok címében jelezni). Új ötlet feltöltése előtt ajánlott a böngésző frissítése.
 • Érdemes átolvasnia adatvédelmi tájékoztatónkat is a felöltés előtt, amely a Tudástárhoz kapcsolódó adatvédelmi információkat tartalmaz.

A Digitális Módszertár felületén módszertani ötlet feltöltésével kapcsolatos további kérdéseivel, észrevételeivel kérjük, keressen meg minket a következő e-mail címen: modszertar(kukac)tpf(pont)hu

 Az adatlap előzetes megtekintése (word formátumban az alábbi linkre kattintva letölthető):

A Digitális Módszertár 2023-as felhívása:

FELHÍVÁS (2023)

 

Utolsó módosítás: 2023.07.11.