Légy jól! Tégy jót! - Műhelymunka a mentális egészség és jóllét fontosságáról az ifjúsági munkában

A magyar nemzeti iroda 2020-ban csatlakozott a „Mental health in Youth Work” elnevezésű, az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület programok nemzeti irodái között létrejött stratégiai együttműködéshez. Ebben a partnerségben 14 nemzeti iroda dolgozik együtt annak érdekében, hogy olyan személyre szabott támogatást nyújtson a pályázóknak, amely lehetővé teszi mentális problémával küzdő fiatalok bevonását és aktív részvételét különböző projektekben.

Időpont: 2022.09.23. 10:00-17:00
Helyszín: Tempus Közalapítvány (1073 Budapest, Kéthly Anna tér 1., VI. emelet Brüsszel terem)

A műhelymunka célja a mentális egészséggel és jólléttel kapcsolatos fontos ismeretek közös felfedezése és átadása, ill. a meglévő tudás közös alapra helyezése a projektmegvalósítás gyakorlatának tekintetében. Fel szeretnénk hívni a projektmegvalósító szakemberek figyelmét a téma fontosságára, és a saját lehetőségeikre. Cél, hogy a résztvevők számára kézzelfoghatóbb legyen a mentális egészség témája, tudják milyen jelekből ismerhetőek fel a beavatkozást igénylő helyzetek.  Célunk továbbá, hogy a fiatalokkal dolgozók tudatosítsák és bővítsék saját eszköztárukat, amikkel hatni tudnak mind saját maguk, mind a fiatalok jóllétére. 

Olyan ifjúsági területen dolgozó szakemberek jelentkezését várjuk, akik már rendelkeznek valamilyen projektmegvalósítói tapasztalattal az Európai Szolidaritási Testület és/vagy az Erasmus+ program ifjúsági területén. Amennyiben a szervezet minőségi tanúsítvánnyal vagy Erasmus-akkreditációval rendelkezik ifjúsági területen, úgy az előnyt jelent a jelentkezés során.

Miről lesz szó? 

  • Megosztjuk tudásunkat arról, hogy hogyan lehet megtartani és fejleszteni a fiatalok és a velük foglalkozó ifjúsági szakemberek mentális egészségét.
  • Együtt gondolkodunk és jó gyakorlatokat osztunk meg arról, hogy hogyan segíthető elő a fiatalok, és az ifjúsági területen dolgozó szakemberek mentális egészsége és jólléte.  
  • Megvilágítjuk a mentális egészség, jóllét és a kiégés kapcsolatát, és ránézünk arra, hogy mit jelent a kiégés folyamata, hogyan lehet felismerni és kezelni. 
  • Kérdőívvel segítjük felmérni saját mentális jóllétünket. 
  • Tippeket és trükköket gyűjtünk össze annak érdekében, hogy mit tehetünk a kiegyensúlyozottabb mindennapokért.
  • Interaktív formában feltárjuk, hogy milyen építő jellegű szokások segítenek bennünket a kiegyensúlyozott munka és magánélet kialakításában.

Program

09:30-10:00 ÉRKEZÉS, REGISZTRÁCIÓ
10:00-10:15 Köszöntés, keretek, programismertetés
10:15-10:35  Interaktív ismerkedés
10:35-10:45  A mentális egészség területének általános áttekintése
10:45-13:00 Légy jól, tégy jót Café
13:00-13:30 Ebédszünet
13:30-13:40 A mentális jóllét és a kiégés összekapcsolása
13:40-15:00 A kiégés folyamatáról
15:00-15:15 Kávészünet
15:15-16:30 A kiegyensúlyozottsághoz vezető szokások
16:30-17:00 Értékelés és zárás

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 12., 12:00

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

További információ, részvétellel kapcsolatos kommunikáció:
Csikós Luca és Gönczi Ágnes, mental_health_snac@tpf.hu

Utolsó módosítás: 2022.07.01.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány