EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Ösztöndíj program

Jelenleg nincs nyitott pályázati lehetőség az EGT Alap Ösztöndíj programban.


A programról általában

Az Ösztöndíj programterület célja, hogy elősegítse a nemzetközi együttműködések és a kölcsönös mobilitási programok megvalósítását annak érdekében, hogy ezzel fokozza Magyarország részvételét a lisszaboni / koppenhágai / bolognai folyamatokban, valamint hozzájáruljon magyar és donor országok intézményei közötti hosszú távú kapcsolatok és szakmai együttműködések kialakításához.

A program keretében köz- vagy felsőfokú oktatásban, valamint képzésben érintett egyéb intézmények pályázhatnak tanulási, tapasztalatszerzési célú hallgatói, oktatói, személyzeti mobilitások megvalósítására, illetve felsőoktatási területen projekt alapú nemzetközi együttműködések megvalósítására.

A pályázati alapot az EGT Finanszírozási Mechanizmus, és a hazai állami költségvetés biztosítja. Az Ösztöndíj program magyarországi koordinálója a Tempus Közalapítvány, amely a pályázati lehetőséghez kapcsolódó információszolgáltatást, a pályázatírással kapcsolatos tanácsadást, a beérkezett pályázatok kezelését és értékelését, a szerződéskötést és a projektek nyomon követését látja el.

Pályázati akciók

Utolsó módosítás: 2021.06.10.