Az Európai Bizottság és az Erasmus+ Nemzeti Irodák a szakképzési szektor támogatásával is hozzájáruljanak az európai és nemzetközi együttműködések elősegítéséhez. Céljuk, hogy segítsék a szakképző intézmények nemzetközi tevékenységének minőségi fejlesztését az oktatók, képzők és tanulók készségeinek gyarapítása által.

GO INTERNATIONAL – KÉZIKÖNYV A STRATÉGIAI NEMZETKÖZIESÍTÉSHEZ A SZAKKÉPZÉSI SZEKTORBAN 

Ezért készítettek egy angol nyelvű kézikönyvet - A Practical Guide On Strategic Internationaslisation In Vocational Education And Training címmel, amely végigvezeti a szakképző intézményeket a stratégiai tervezés és a nemzetköziesedés útján.

A kiadvány különböző országok kis és nagy intézményei számára egyaránt érdekes lehet, a nemzetköziesítés különböző szakaszaiban. Segít meghatározni a nemzetköziesítés szerepét az adott szakképző intézményben és minősítési rendszerben, és végig kalauzolja az iskolavezetőket, tanárokat és képzőket a stratégiai tervezés folyamatán.

A kiadvány a Finn Nemzeti Oktatási Tanács és a Nemzetközi Mobilitás Központja (CIMO) Strenght from international cooperation (link az előző bejegyzésre) című munkájának átdolgozott, kiegészített változata.

A Go International – A Practical Guide On Strategic Internationaslisation In Vocational Education And Training című kiadvány ide kattintva letölthető >>

Utolsó módosítás: 2018.08.30.