Hogyan vehetünk részt aktívan Európa közös építésében? / How can we take part actively in creating Europe together?

Mozaik a magyar koordinálású projektekről az Európa a polgárokért programban / A Compilation of Projects from Hungary

2019 | Kézikönyvek, módszertani gyűjtemények, Európa a polgárokért, Angol nyelvű kiadványok

Az Európa a polgárokért program is elérkezett a 7 éves pályázati és költségvetési periódusának feléhez, ezért az Európai Bizottság megbízásából készült egy ún. „félidős” értékelés a 2014 és 2016 közötti időszak eredményeiről. Az elemzés egyik legfontosabb megállapítása szerint a program releváns, a megvalósított projektek révén az Európai Uniót foglalkoztató aktuális kérdésekre, problémákra és kihívásokra reflektál. Kifejezetten magas a programban benyújtott pályázatok száma is, állandó a túljelentkezés.

Magyarország nemcsak az egyik legaktívabb pályázó – hiszen innen érkezik az egyik legtöbb pályázat évek óta –, a támogatott projektek tekintetében is élen jártak a hazai önkormányzatok illetve non-profit szervezetek az elmúlt években. Ezt a kimagasló eredményt próbálja érzékeltetni a kiadvány végén található infografika is, melyen a hazai nyertes projektek megyék szerinti eloszlása látható.

Európa jövőjével, az euroszkepticizmussal, környezetvédelemmel és a 2018-as tematikus évhez kapcsolódva az európai kulturális örökséggel foglalkozó projekteket mutatunk be ebben a füzetben.

Bízunk benne, hogy a rendkívüli hazai eredmények és projektpéldák sokak számára inspirációul szolgálnak.

 

LETÖLTÉS (pdf, 13,1 MB)