Munkatársak

FARKAS BERTALAN PÉTER

képzőközpont-vezető

Amióta 2010-ben pedagógusként a pályára léptem, azon dolgozom, hogy apró lépésekben, egy-egy kisebb vagy nagyobb eredmény hatására jobbá váljék az aktuális oktatási-tanulási környezet, amelyre éppen hatásom volt. Hiszem, hogy az oktatást, és annak főszereplőit, a gyerekeket és a pedagógusokat főképp lokális eredmények, sikerek, egyéni és csoportos élmények teszik gazdagabbá, teljesebbé.

A Tempus Közalapítvány Tudásmenedzsment csoportjának és Képzőközpont vezetőjeként is az a célom, hogy munkatársaimmal együtt új képzések fejlesztésével és szervezésével, illetve hazai és nemzetközi projektekben való részvételemmel aktívan hozzájáruljak a hazai oktatás szereplőinek sikerességéhez, tanulásukhoz, fejlődésükhöz.

Bízom benne, hogy munkám elősegíti a csoport hosszútávú fejlődését és erőfeszítéseim tovább gazdagítják azt a szakterületet, a pedagógiát és a neveléstudományt, amelyet hivatásomnak tartok.

Kapcsolat:

E-mail: bertalanpeter.farkas@tpf.hu
Telefon: +36 1 237 1300 /120 mellék


JAKAB ERIKA

képzési koordinátor

2008 óta dolgozom a Tempus Közalapítványnál. Az Európai Bizottság által támogatott LLP program háttértámogatása után szakpolitikai témájú, nemzetközi projektek megvalósításában vettem részt. A Tudásmenedzsment csoport tagjaként 2010 óta foglalkozom köztisztviselőknek, oktatási szakembereknek szóló felnőttképzésekkel, pedagógus-továbbképzésekkel. Az elmúlt években tapasztalatot szereztem oktatási témájú konferenciák, műhelyek szervezésében is.

A résztvevők egyéni igényeire épülő képzések szervezésével kapcsolatos napi munkám során támaszkodni tudok a felnőttképzési területen végzett tanulmányaimra, valamint arra a szemléletmódra, amit kulturális antropológusként folytatott egyetemi tanulmányaim során elsajátítottam.

2019-től képzési koordinátorként csoportos képzésekkel, illetve képzésfejlesztéssel foglalkozom. Bármilyen, a képzéseinkkel kapcsolatos kérdésben szívesen állok rendelkezésre.

Kapcsolat:

E-mail: erika.jakab@tpf.hu 
Telefon: +36-1-237-1300/563-as mellék


MISZNÉ KORENCHY ANIKÓ

képzési koordinátor

2020 óta dolgozom a Tempus Közalapítványnál a felnőtt tanulás területén. Kezdetben az Erasmus+ Mobilitási csoportnál referensként segítettem a pályázókat, majd 2021 júniusától a Tudásmenedzsment csoportban dolgozom képzési koordinátorként.

„A jó pap is holtig tanul.” – szól a mondás, amit olyan gyakran hallottam gyerekkoromban, s amire olyan szép példát adott Édesanyám, aki nyugdíjasként is angolul és németül tanult, hogy külföldön élő rokonaival, barátaival még folyékonyabban kommunikálhasson. Megtapasztaltam tanulmányaim és munkám során, hogy mekkora erővel bír egy-egy ötletekben gazdag, inspiráló tapasztalatszerzés, legyen ez akár egy találkozás valami eltérő kultúrával, más gondolkodásmóddal, más világgal, vagy akár egy élményteli szeminárium, műhelymunka, esetleg konferencia. Szintén nagy jelentőségű a felnőttek számára a továbbképzés kérdése, nemcsak a szakmai fejlődésük, a munka világában való helytállásuk, de önbizalmuk növelése és szakmai kiteljesedésük szempontjából is, történjék az akár formális, non-formális vagy informális keretek között.

Ezért bízom benne, hogy a Tudásmenedzsment csoportban végzett munkám által minél több felnőttnek adhatok lehetőséget arra, hogy maradandó vagy akár sorsfordító élményeket szerezhessenek egy-egy képzésen vagy tudásmegosztó rendezvényen.

Kapcsolat:

E-mail: aniko.korenchy@tpf.hu
Telefon: +36-1-237-1300


SZENDE KRISTÓF

képzési koordinátor

"A tudás fájának gyökere keserű, de gyümölcse édes” – vallotta Arisztotelész.
Nos, kétségtelen, hogy valamilyen tudás birtokában lenni nagy öröm és motiváció mindenki számára. De én szeretném azt is hinni, hogy a gyökérnek, a tudáshoz vezető útnak - bár ez sokszor nem könnyű – nem kell feltétlenül kínkeservesnek lennie; sőt: sok örömöt lelhetünk a tanulásban is.

Tanári pályámon és később, vizsgaszervezőként, majd nyelvi programok koordinátoraként – de a magánéletben is állandóan – szembesülök azzal, hogy tanulni mindig kell, és mindig lehet. Folyamatosan keresnünk kell a tudás átadásának és befogadásának útjait. Nyilván máshogyan tanulunk fiatalon, a kötelező iskolákban, és máshogyan felnőtt korban. Másképp tanultunk néhány évvel ezelőtt, és másképpen ma, a digitális világban. A Képzőközpont munkatársaként feladatom és célom, hogy változatos képzések és tudásmegosztó lehetőségek fejlesztésével és szervezésével hozzájáruljak a tapasztalatok kicseréléséhez, a tudás áramlásához azok között, akik tanulni-tanítani, oktatni-képződni vágynak.

Kapcsolat:

E-mail: kristof.szende@tpf.hu 

Utolsó módosítás: 2022.02.10.