Rendezvény | Ifjúság, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Köznevelés, Felsőoktatás

A Tempus Közalapítvány a sikeres pályázás érdekében online információs napot szervez az Együttműködési célú partnerségek pályázati forma 2023. tavaszi felhívása kapcsán, amelyre minden leendő pályázót szeretettel vár a köznevelés, a felnőtt tanulás, a szakképzés, a felsőoktatás és az ifjúság területéről.

Nemzetköziesítés | Felsőoktatás

Elérhető a PROFFORMANCE Értékelő Eszköz, melynek segítségével az oktatók visszajelzést kaphatnak oktatási gyakorlatukról az ön-, munkatársi és hallgatói értékelések alapján.

Magazin | Felsőoktatás

Az erősödő felsőoktatási mobilitással egyre fontosabbá váltak azok a kérdések, amelyek a felsőfokú tanulmányaikat befejező frissdiplomások munkaerőpiaci helyzetével, életpálya kihívásaival, nehézségeivel foglalkoznak. A külföldi diplomások pályakövetése ugyanakkor kevésbé kutatott tématerületnek számított az elmúlt időszakban. Ezt az űrt hivatott kitölteni a Tempus Közalapítvány és az Oktatási Hivatal által készített felmérés.

Magazin | Felsőoktatás

A belső tudásmegosztás és a mindent átható nemzetköziesítési törekvések kiemelt szerepet játszanak a Pécsi Tudományegyetemen. Ennek érdekében olyan belső tréningeket indítottak itt el, melyek az évek során egy stabil, magabiztos projektté nőtték ki magukat Nemzetköziesítési Akadémia néven. De hogyan épül fel ez a projekt és milyen hatással van az intézményre? Dr. Tarrósy István a PTE Nemzetközi Igazgatója és Árvai Péter Igazgatóhelyettes válaszolt kérdéseinkre.