Új pillérrel bővül a Pannónia Ösztöndíjprogram

2024.07.02.

Ösztöndíj | Felsőoktatás

A Pannónia Tehetségprogram támogatásával a világ TOP 100 egyetemén tanulhatnak a legtehetségesebb fiatalok teljes képzést támogató ösztöndíjjal.

Varga-Bajusz Veronika, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be a Pannónia Tehetségprogram indulását, amely a Pannónia Ösztöndíjprogram harmadik pilléreként a kimagasló tehetségű magyar diákokat segíti álmaik elérésében, arra ösztönözve őket, hogy ezt követően a tudásukat itthon, a hazájuk javára hasznosítsák.


Varga-Bajusz Veronika (fotó: Bach Máté, forrás: Magyar Nemzet)

Az idén elindított Pannónia Ösztöndíjprogram első, már működő pillérének keretében kétoldalú kapcsolataik révén az egyetemek részképzésre küldhetik diákjaikat, oktatóikat, kutatóikat a világ bármely vezető egyetemére. A második pillér lényege, hogy az egyetemek legtehetségesebb diákjai fél vagy egy évig a világ TOP 250 egyetemén tanulhatnak.

Az új, harmadik pillérként induló tehetségprogram a TOP 100 egyetemet célozza, és a teljes képzést támogatja, beleértve a tandíjat, a megélhetési költségeket, szállást és az utazást. A pályázatra a 17. évüket betöltött, de legfeljebb 24 éves fiatalok jelentkezhetnek, akik elsősorban Magyarországon, illetve a szomszédos országokban középiskolai tanulók, vagy Magyarország államilag elismert felsőoktatási intézményeiben, illetve a szomszédos országok magyar nyelvű képzést folytató felsőfokú intézményeiben aktív, vagy passzív jogviszonnyal rendelkeznek. Az ösztöndíjra pályázásnál előnyt élvező szempontként jelenik meg azoknak a jelentkezése, akik műszaki-mérnöki, természettudományi, informatikai, orvos-egészségtudományi vagy agrárképzésen, azaz valamelyik STEM+ területen kívánnak továbbtanulni.

A Pannónia Tehetségprogram Ösztöndíj pályázati felhívása július 2-tól elérhető a pannoniaosztondij.hu honlapon.

Pályázatot benyújtani július 3-tól július 21-ig lehet a palyazat.tpf.hu oldalon.

Utolsó módosítás: 2024.07.02.