Hallgatóközpontú kurzustervezés – lezajlott az első Profformance+ tematikus webinárium

2023.04.19.

Hír | Felsőoktatás

Az online eseményen a résztvevők megismerhették, hogyan lehet a kurzusfejlesztést a hallgatók bevonásával még hatékonyabbá tenni, valamint a Profformance értékelő eszközét is kipróbálhatták. A következő alkalomra májusban kerül sor.

Sikeresen lezajlott a Profformance+ projekt tematikus webinárium sorozatának első alkalma. A 2023. március 28-án megrendezett online eseményre több száz oktató volt kíváncsi a projekt partnerországaiból. A rendezvény témája a hallgatóközpontú kurzustervezés volt. A résztvevők négy nemzetközi jógyakorlaton keresztül ismerhették meg, hogyan lehet a hallgatók bevonásával, az ő igényeikre szabva fejleszteni a kurzusokon, a tanulási eredmények javítása céljából.

A webinárium előadóinak bemutatott projektjei további 120 nemzetközi jógyakorlat mellett, a PROFFORMANCE oktatói kiválósági adatbázisában is megtalálhatók. A projekteket ismertető előadások után a résztvevők arról kaptak útmutatót, hogyan lehet a prezentált módszertant más területekre adaptálni.

A rendezvényen a PROFFORMANCE értékelő eszköz (Assessment Tool) is bemutatásra került. A résztvevők a hallgatóközpontú kurzustervezés tematikus területére készített kérdőív elkészítésén és az eredmények kiértékelésén keresztül megismerhették, hogyan lehet az eszközt egyéni vagy intézményi szinten használni.

Látogasson el a rendezvény aloldalára,
ahol a rendezvények előadásai mellett az előadókról, és az értékelő eszközről is megtudhat többet.

A Profformance+ Tematikus Webinárium-sorozat következő alkalmára 2023. május 17-én kerül sor, amelynek középpontjában a hallgatók tanulásának értékelése áll.

Kövessen a projektet a LinkedIn-en, és iratkozzon fel hírlevelünkre, ahol a Profformance+ projekt közelgő eseményeiről és híreiről értesülhet.

Utolsó módosítás: 2023.04.20.