Készségek Európai Éve – 2023-ban a készségeké a főszerep

2023.04.13.

Hír | EU, Szakképzés

Idén az Európai Bizottság a készségek fontosságára helyezi a hangsúlyt. Új honlapjukon minden hasznos információ elérhető!

A tematikus év célja, hogy felhívja a figyelmet meglévő készségeink értékességére, az újak megszerzésének fontosságára és arra, hogy mindezek hogyan szolgálják az egyén és az Európai Unió érdekeit.
2023-ban ez kiemelt prioritás, hiszen a munkavállalók a megfelelő készségek birtokában nemcsak szélesebb és minőségibb munkalehetőségekhez juthatnak, de tevékenységükkel növelik a vállalatok versenyképességét, hozzájárulnak a fenntartható gazdasági- és társadalmi növekedéshez, miközben előmozdítják a zöld- és digitális átállást.

A Készségek Európai Éve számos nemzetközi eseményen keresztül valósul meg 2023-ban. A tematikus rendezvények, workshopok, előadások, fesztiválok, figyelemfelhívó kampányok megtalálhatóak az Európai Bizottság új honlapján.

Keressen rá a Készségek Európai Éve eseményeire időpont, téma vagy akár térképes elhelyezkedés alapján! Vegyen részt a programokon vagy legyen Ön is szervezője egynek!
A honlapon a hírek és események mellett hasznos információk és letölthető képanyagok várják!

Utolsó módosítás: 2023.04.26.