Felmérés az Ifjúság Európai Évének hatásairól

2023.03.10.

Hír | Ifjúság, EU

Az Európai Bizottság szervezetek és fiatalok véleményére kíváncsi az Ifjúság Európai évében megvalósult programokról.

2022-ben zajlott az Ifjúság Európai Éve, amely számos rendezvényt és tevékenységet nyújtott a fiataloknak. A tematikus év arra irányult, hogy fokozza az Európai Unió, az uniós tagállamok, valamint a regionális és helyi szervezetek azon törekvéseit, hogy minél több fiatalt szólítsanak meg, ösztönözzenek és támogassanak ötleteik megvalósításában, valamint új lehetőségeket biztosítsanak számukra.

Az Ifjúság Európai Éve sikerességét mutatja, hogy Európa-szerte 72 országban összesen 12.879 program valósult meg, amelyből 99-et szerveztek magyar Eurodesk partnerszervezetek, az év célkitűzéseihez alkalmazkodva.

Ezen évre reflektálva az Európai Bizottság két értékelő kérdőívet állított össze, hogy felmérje a megvalósult programokat és azok hatásait, valamint nyomon kövesse a felmerülő új ötleteket, terveket. Ennek kitöltésére kérik egyrészt azon szervezeteket, akik a tervezésben és végrehajtásban vettek részt, eseményt valósítottak meg a tematikus év keretein belül; másrészt egy külön felmérésben a fiatalok tapasztalataira, meglátásaira kíváncsiak.

A szervezeteknek, stakeholdereknek szánt kérdőív kitöltésének határideje 2023. március 21.

A fiata​lokat célzó felmérés kitöltési határideje pedig 2023. március 25.

Ez a cikk eredetileg az eurodesk.hu oldalon jelent meg.

Utolsó módosítás: 2023.04.12.