Kis léptékű partnerségi projekt a Kiss Ferenc Erdészeti Technikumban

Partner hír | 2023.03.01.

Pályázóink hírei | Szakképzés, Köznevelés

Finn-magyar erdészeti együttműködés valósulhatott meg az Erasmus+ program által

Az Európai Bizottság 2021-2027-es időszakban is, a korábbi évekhez hasonlóan, meghirdette az Erasmus+ programot, melynek keretében számtalan lehetőség kínálkozik nemzetközi tapasztalatcserére, közös projektekben való részvételre, nyelvtanulásra, más országok kultúrájának megismerésére. Az AASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum a szakképzési szektorban nyújtotta be kis léptékű partnerségek pályázatát a finn WinNova iskola Erdészeti és Földmunka részlegével közösen.

A „Nemzetközi Erdészeti Együttműködés” című projekt előkészítése 2022 tavaszára nyúlik vissza, amikor iskolánk vendégül látta a finn iskola tanárait. A látogatás során nem volt kétség, hogy a két intézmény kölcsönösen együtt tud majd működni mind a tanárok, mind a diákok előnyére. A pályázat eredményének kihirdetésére decemberben került sor: a két iskola közös projektje 30.000 euró támogatásban részesült.

A projekt legfőbb célja, hogy az iskola bekerüljön a nemzetközi iskolai vérkeringésbe, a tanulók megismerkedjenek más országok oktatási rendszerével, kultúrájával, gyakorolják az idegen nyelvet és olyan tapasztalatokra tegyenek szert szakmájukban, amit majd a nagybetűs Életben is hatékonyan tudnak használni. A tanulók mellett az oktatóknak is lehetőségük nyílik részt venni a projektben akár kísérő, akár felkészítő tanárként, ezzel kiszélesíteni szakmai tudásukat, amit tovább tudnak adni a tanulóknak.

A 2023-as évben futó program keretében sor kerül tanári és diák kiutazások által tanulási alkalmakra, módszertani és gyakorlati ismeretek cseréjére, bővítésére, nyelvi, szakmai és kulturális felkészítésre, hogy a résztvevők és a szakterület érintettjei minél többet profitálhassanak a programból. Reményeink és terveink szerint egy hosszú távú munkakapcsolatot sikerül kialakítani a finn WinNovával még több partneriskola bevonásával.

Partneriskolánkról: https://www.winnova.fi/en/

A projekt folyamatát az iskola honlapján is nyomon követhetik az érdeklődők: https://kissf-szeged.edu.hu

Utolsó módosítás: 2023.03.23.