A DiscoverEU 2023-ban ismét várja a szervezetek pályázatait

2022.12.13.

Pályázat | Ifjúság

A DiscoverEU esélyegyenlőségi pályázattípus révén most még több fiatal fedezheti fel Európát miközben új barátságokkal és tapasztalatokkal gazdagodnak.

Mozgáskorlátozott fiatal bőrönddel utazásra készülve

Mit érdemes tudni?

Az Erasmus+ program legújabb ifjúsági pályázattípusa a kevesebb lehetősséggel rendelkező 18 éves fiataloknak teszi lehetővé, hogy rövid távú (1-30 nap) egyéni vagy csoportos mobilitásban vegyenek részt Európa-szerte, mindezt pedig környezetkímélő módon, méghozzá vasúttal.

Mik a DiscoverEU céljai?

Informális tanulási tevékenységként a pályázat célja, hogy

  • előmozdítsa a résztvevőkben az Európai Unióhoz való tartozás érzését;
  • lehetővé tegye számukra kontinensünk kulturális sokszínűségének felfedezését;
  • és felvértezze a fiatalokat a jövőbeli életük szempontjából értékes készségekkel és kompetenciákkal, valamint elkötelezze őket a fenntartható utazás és általában a környezettudatosság mellett.

Mi a pályázó szervezet feladata?

Az esélyegyenlőségi pályázattípus keretében fiatalokkal foglalkozó szervezetek kaphatnak támogatást arra, hogy a kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalok számára is elérhetővé tegyék a DiscoverEU-élményt. Így a szervezet feladata, hogy felkészítse a fiatalokat az utazásra, támogassa őket az útvonal megtervezésében és az előkészületekben, szükség esetén kísérőt biztosítson, és a hazatérés után a tapasztalatok áttekintésénél is az utazók rendelkezésére álljon.

A pályázat benyújtásának határideje: február 23. 12:00

 

További részletek a pályázati leírásban

 

Utolsó módosítás: 2022.12.15.