Irány Közép-Európa! - CEEPUS freemover hallgatói és oktatói ösztöndíjak: 2022/2023 tavaszi félév

2022.10.14.

Ösztöndíj | Felsőoktatás

A CEEPUS freemover pályázattípusban bármely hazai felsőoktatási intézményben aktív státuszú hallgatók és oktatók nyújthatnak be pályázatot tanulmányi vagy oktatási célú mobilitási ösztöndíjra valamennyi CEEPUS tagország bármely akkreditált felsőoktatási intézményébe.

CEEPUS országok

Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észak-Macedónia, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Magyarország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.

Figyelem!

A pályázás és - nyertes pályázat esetén - a kiutazás előtt a pályázó felelőssége az adott célország beutazási rendelkezéseinek és a mindenkor hatályos hazai járványügyi intézkedéseknek, valamint a küldő, illetve fogadó intézmények irányelveinek ismerete, illetve a fogadó intézmény fogadókészségének egyeztetése.

Aktuális ki- és beutazási szabályok a CEEPUS program keretében

A pályázat benyújtásának menete

A freemover pályázatok benyújtásának határideje: 2022. november 30. A pályázatokat a www.ceepus.info központi pályázati felületen kell benyújtani, a jelentkezés kizárólag online zajlik.

Bővebb információ a pályázati feltételekről, a pályázás menetéről és a csatolandó dokumentumokról

Gyakori kérdések a freemover pályázattípussal kapcsolatban ide kattintva érhetőek el.

További információk

Az ösztöndíjat a nyertes pályázó a fogadó országtól kapja, ennek mértéke országonként eltérő.

A pályázatok elbírálásával, ösztöndíjazással, kinti tanulmányokkal/oktatással, fogadó intézmény keresésével kapcsolatban a fogadó ország nemzeti irodájánál érdeklődhetnek.

Az ösztöndíjak aktuális összegei, a fogadó országok nemzeti irodáinak elérhetőségei, illetve egyéb hasznos információk a központi pályázati felületen az egyes országok zászlóira kattintva találhatók. A Find menüpont alatt az egyes országok aktív CEEPUS kapcsolatokkal rendelkező intézményeinek listája is elérhető.

Utolsó módosítás: 2022.10.26.