Sikerrel zajlott le a Nemzetközi Koordinátorok Országos Találkozója Pécsett

2022.07.06.

Hír | Felsőoktatás

A Tempus Közalapítványnál 19 évre visszanyúló hagyománya van az éves szakmai találkozónak.

A 2022. június 29 – július 1. között megrendezett konferenciának idén a Pécsi Tudományegyetem biztosított helyszínt. A Tempus Közalapítvány által szervezett rendezvényen 45 hazai felsőoktatási intézmény 153, Erasmus+ és CEEPUS programokkal foglalkozó munkatársa vett részt.

A konferencián Nadia Manzoni, az Európai Bizottság felsőoktatási Erasmus+ programért felelős csoportvezetője, illetve a szlovák, a szlovén, az ausztriai, a portugál és a finn társ nemzeti irodák képviselői is tapasztalatot cseréltek egy virtuális kerekasztal beszélgetésben.

A rendezvény második napján az intézményi jó gyakorlatok megosztása került fókuszba. A jelenlévők gondolatébresztő előadások után, asztalbeszélgetések keretében vitathatták meg az Erasmus+ és CEEPUS ösztöndíjat érintő aktualitásokat, kérdéseket. Ezután a hallgatók elérését segítő kommunikációs csatornákról és eszközökről volt szó, valamint a koordinátorok egymás között megoszthatták az ösztöndíjprogramok promóciójának intézményi jógyakorlatait, kihívásait. A nap zárásaként az elmúlt év során legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó intézményi programkoordinátorok díjazásban is részesültek.

A rendezvény utolsó napján a rövid inspirációs előadások mellett az Oktatási Hivatal két munkatársa, Szemerszki Marianna és Harkányi Ádám Máté mutatta be a Felsőoktatási Elemzési Főosztály kutatási portfólióját és a jelenleg folyó Eurostudent kutatást, melynek egyik fókuszában a nemzetközi mobilitási hajlandóság áll.

A Nemzetközi Koordinátorok Országos Találkozójának jelentőségét növelte, hogy a koronavírus-járvány következtében az elmúlt két évben csak virtuálisan nyílt alkalom ekkora léptékű felsőoktatási koordinátori találkozók szervezésére. A mostani konferencia számos lehetőséget adott a formális és informális eszmecserére, információáramlásra, ezzel megalapozva a következő tanév pályázati időszakát a nemzetközi ösztöndíjprogramokkal foglalkozó kollégák számára.

Utolsó módosítás: 2022.07.28.