Alakítsuk együtt a jövőt!

2022.07.05.

Hír | Szakképzés, Köznevelés

Díjazott pedagógusainak szervezett zártkörű rendezvényt a Tempus Közalapítvány. A kétnapos esemény célja többek között az együttműködés támogatása és kapcsolatépítés volt.

A tanulás jövője kezdeményezés és a Digitális Módszertár működtetésénél valamint fejlesztésénél mindig is aktív szereplők voltak a programokban jelenlévő pedagógusok. Az Alakítsuk együtt a jövőt! rendezvény célja a Digitális Módszertár és A tanulás jövője kezdeményezés jövőjének tervezése mellett a Digitális Módszertár díjazott pedagógusai közti együttműködés támogatása és kapcsolatépítés volt.

A rendezvény első részében a résztvevők egymást ismerhették meg kicsit jobban. Több pedagógus között már volt szakmai kapcsolat, illetve akár volt korábban közös projektjük is, ám a jelenlevők közül sokan még nem ismerték egymást, vagy bár egy szektorban dolgoznak vagy volt is közös online projektjük, most találkoztak először személyesen. A délelőtt végére nagyjából megismerték egymást a jelenlévők és a szünetekben elindultak az első szakmai beszélgetések, együttműködések is.

A nap másik felében a Tempus Közalapítvány Tudásmenedzsment csoportjának vezetője – Farkas Bertalan Péter - és projektkoordinátora - Györgyi-Ambró Kristóf - szervezésében a jövő digitális trendjeit kerestük és közösen próbáltuk felmérni, miket várunk az oktatásban a következő évtizedtől. A digitális oktatás trendjei mellett a fókusz a tanárok közti együttműködés trendjeinek vizsgálatán volt. A trendek kiértékelése után world café módszerrel tárgyaltuk meg a hazai tanári tudásmegosztás népszerű formáit és jövőbeni lehetőségeit.

A workshop foglalkozásokat a pénteken egy kerekasztal beszélgetés (A projektpedagógia kihívásai és szépségei egy posztpandémiás korban) zárta, ahol a jelenlevő díjazott pedagógusokon túl két remek szakembert – Dr. Vincze Beatrixot és Szőke Johannát – is vendégül láthattunk. A beszélgetésen a projektpedagógia múltjáról, jelenéről és jövőjéről beszélgettünk a kerekasztal résztvevőivel.

Másnap kiváló facilitátoraink vezetésével – Kiss Mónika és Dénesné Szak Andrea – résztvevőink közös élményeket szereztek, játékos formában. A szombati programunk célja egy olyan útravaló élmény volt, amely mélyíti a megjelentek közti kapcsolatot és bizalmat.

Köszönjük a megjelenteknek az aktív részvételt és közreműködőinknek a rendezvénybe fektetett munkát és a kitűnő programokat és minden jelenlévőnek a megosztott tudást és a remek hangulatot, ami végigkísérte a rendezvényt.

Utolsó módosítás: 2022.07.29.