Hispán Fesztivál a Bajai SZC Bányai Júlia Technikum és Szakképző Iskolában

Partner hír | 2022.05.23.

Pályázóink hírei | Szakképzés

Az országban egyedülálló módon, a Bajai Szakképzési Centrum az egyetlen olyan szakmai oktatást ellátó intézmény, ahol spanyol nyelvet is tanulhatnak a Centrum iskoláiba járó fiatalok.

A spanyol „életérzés”, vendéglátás és turizmus, illetve idegen nyelvi tudás megismertetésére és fejlesztésére kiemelt hangsúlyt fektet az intézmény. Ezúttal egy hangulatos latin nappal ünnepelték meg mindezt! Nagy megtiszteltetés, hogy az iskola meghívásának eleget téve, az intézménybe látogattak a latin világ magasrangú diplomatái: Excma. Rosario Aselo Molinero Molinero mexikói nagykövet, Fernando Zapico Teijeiro a spanyol nagykövet képviseletében a nagykövetség oktatási szaktanácsadója és tanácsosa, Alejandro Vázquez Martinez a mexikói nagykövetség harmadik titkára.

Az iskola fontos célja, hogy minél több tanulót juttasson el spanyol nyelvterületekre, ami kézzelfogható közelségbe került az elnyert ERASMUS+ pályázatnak köszönhetően. A nyelvtudást így hamarosan idegen környezetben is hasznosíthatják és fejleszthetik a tanulók, a szeptemberre tervezett szakmai út során, a spanyolországi Andalúzia tartomány Cordoba városában.

További információ IDE kattintva érhető el.

 

Utolsó módosítás: 2022.05.27.