Ismét több ezer magyar fiatal érdeklődött a DiscoverEU lehetőség iránt

2022.05.18.

Hír | Ifjúság, EU

A DiscoverEU 2018-as indulása óta már több, mint 130 ezer fiatalnak nyújtott lehetőséget arra, hogy bejárja Európát, megismerje a kontinens országainak különböző kultúráját.

Bár 2020-ban a koronavírus hosszabb szünetre kényszerítette a kezdeményezést, 2021-ben megnövelt számú jeggyel tért vissza a DiscoverEU: az összevont fordulóban nagyjából 1300 magyar 18-20 éves fiatal is InterRail vonatjegyhez jutott. A hazai fiatalok lelkesedését és érdeklődését jól mutatja, hogy tavaly megközelítőleg 7-szeres volt a túljelentkezés Magyarországról.

2022-ben a DiscoverEU ismét az eredeti szabályokkal indult el, vagyis áprilisban kizárólag a 18 éves (2003. július 01. és 2004. június 30. között született) fiatalok jelentkezhettek. Az idei két fordulóban rekordszámú, összesen 70 ezer vonatjegy talál gazdára, és várhatóan 1500 magyar fiatal tudhatja magát a szerencsések között .

Az már egészen biztos, hogy az áprilisi (tavaszi) jelentkezési időszak hatalmas sikerrel zárult: ezúttal közel négyszeres volt a magyar túljelentkezés a kb. 750 InterRail vonatjegyre. Hazánknál csak Szerbiában, Hollandiában és Máltán haladták meg többel az adott országra kiszabott kvótát.

Mit nyújt a DiscoverEU?

Azzal, hogy a DiscoverEU az Erasmus+ program része lett, hangsúlyosabbá vált a nyertes utazók tanulásának támogatása. A nyertes fiatalok felkészítő találkozón és nemzetközi eseményeken (úgynevezett meet up-okon) vehetnek részt, valamint online segédanyag is készült számukra. Emellett az utazást segíti a hamarosan elérhető mobilalkalmazás, az EYCA kedvezménykártya és a különböző tematikus DiscoverEU útvonalak. Hamarosan pedig új pályázati formával bővül az Erasmus+ program, amelynek célja, hogy szervezeti támogatással a kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalok közül is minél többen részt vehessenek a programban.

 

Elolvasom egy volt utazó történetét

 

Csatlakozom a hivatalos Facebook csoporthoz

 

 

Utolsó módosítás: 2022.05.27.