4. Európai Oktatási Csúcstalálkozó

Partner hír | 2021.12.07.

Hír | Ifjúság, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Köznevelés, Felsőoktatás

Az Európai Bizottság szervezésében online kerül sor a ’Forth European Education Summit’ elnevezésű rendezvényre, melynek a fókusza az európai oktatás következő évtizede.

A digitális eseményre 2021. december 9-én, csütörtökön várják a felsőoktatási, köznevelési, szakképzési, felnőtt tanulási és ifjúsági intézmények, szervezetek munkatársait, valamint minden érdeklődőt.

A programot Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke nyitja meg, és az egyik kiemelt fontosságú téma az egyetemek európai stratégiája (13:00-13:45) lesz. Emellett az oktatáshoz kapcsolódóan számos jelentős előadás és panelbeszélgetés hallgatható majd, például az inkluzív oktatás vagy a digitális átállás témakörében, több magyar előadó részvételével. Egy újdonsággal is készülnek a szervezők, idén először tartanak magas szintű diskurzust az oktatás globális kiterjesztéséről (16:00-16:45).

Az online csúcstalálkozót bárki élőben kísérheti, nem szükséges előzetes regisztráció, további információ az alábbi oldalon olvasható: https://ec.europa.eu/education/summit/next-decade-european-education_en

Utolsó módosítás: 2022.01.13.