November 30-án zajlott az online Navigátor Szakmai Műhelynap

2021.12.01.

Hír | EU

Az Europass, Eurodesk és Euroguidance hálózatok, illetve az EKKR Nemzeti Kordinációs Pont szervezésében megvalósuló eseményen számos szakember és tanácsadó vett részt.

Az online rendezvény célja volt, hogy átfogó képet adjon arról, hogy a pandémia következtében milyen hatások figyelhetők meg a tanácsadó szakmákban, valamint, hogy felvázolja, milyen kihívásokkal kell szembenézni a szakembereknek annak érdekében, hogy továbbra is hatékonyan tudják kiszolgálni célcsoportjukat.

A köszöntő beszédet Verses István (programigazgató, Erasmus+ Programiroda, Tempus Közalapítvány) tartotta, aki ismertette az eseményt szervező hálózatok együttműködési tevékenységét, kapcsolódási pontjait, valamint az esemény előzményeire is kitért: a Navigátor 2013 óta, 2 éve évente kerül megrendezésre, idén először online formában. A korábbi események fókuszában a következő témák álltak: a mobilitást segítő, az uniós hálózatoknál meglévő, vagy a hálózatok munkáját támogató, újdonságnak vagy jó gyakorlatnak számító módszerek és eszközök (2015); mobilitás és foglalkoztathatóság (2017); életpálya-átmenetek és a mobilitást támogató hálózatok (2019).

A plenáris előadáson Székely Levente (Mathias Corvinus Collegium Alapítvány) bemutatta a Magyar Fiatalok 2020 ifjúságkutatás eredményeit, amely azt célzott feltérképezni, hogy hogyan élnek és hogyan látják a világot a magyar fiatalok. A kutatásból egyértelműen kitűnik, hogy a járvány számos aspektusból jelentős hatással volt a fiatalokra az elmúlt évben.

A plenáris előadás után a résztvevők párhuzamos műhelyfoglalkozásokon vehettek részt, ahol az alábbi témákban hallhattak jó gyakorlatokat, módszereket, tanácsokat:

  • Képesítési keretrendszerek és tanulási eredmények pályatanácsadói szemmel (Balogh Edit, EKKR Nemzeti Koordinációs Pont)
  • Hogyan lobbantsuk fel a munkavállalói szikrát a digitális nemzedékben? (Fülöp Hajnalka, Tudatos Digitális Szülő Program alapítója)
  • Megoldások és tapasztalatok az online ifjúsági infószolgáltatás és tanácsadás területén - avagy alkalmazkodás a pandémiás kihívásokhoz (Kispál-Podrácz Gyöngyi - Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. D2 Ifjúsági Központja | László Miklós - Fiatalok a részvételért Egyesület| Marton Zsolt - Eurodesk Brussels Link)
  • Tudatos karriertervezés a megújult Europass segítségével (Baranyi Diána, Europass koordinátor-Tempus Közalapítvány)

 Az eseményen megtartott eladások IDE kattintva érhetőek el. 

Utolsó módosítás: 2021.12.02.