ERASMUS+ STRATÉGIAI PARTNERSÉGEK PÁLYÁZATÍRÓ SZEMINÁRIUM

A stratégiai partnerségek pályázattípus célja az egymástól tanulás, a jó gyakorlatok cseréje, a nemzetközi együttműködések megalapozása és kibővítése, az innovációk fejlesztésének, átvételének vagy alkalmazásának támogatása intézményi, helyi, regionális, nemzeti vagy európai szinten.

Időpont: 2018.01.22. 10.00-16.00
Helyszín: Tempus Közalapítvány, 1077 Budapest. Kéthly Anna tér 1. (Green Point irodaház, 6. emelet), Brüsszel terem

A pályázatok beadási határideje: 2018. március 21. déli 12:00 (brüsszeli és budapesti helyi idő szerint)

A rendezvény gyakorlati ismeretekkel segíti a pályázókat a pályázati anyag kidolgozásában. Fontosnak tartjuk, hogy minden új és régi pályázó intézmény átfogó képet kapjon az Erasmus+ Stratégiai partnerségek pályázattípusról, megismerkedjen a 2018. évi pályázati dokumentációval, pénzügyi és adminisztrációs szabályokkal. A rendezvény során előadásokkal és csoportos munkával is segítjük a résztvevők tájékozódását.

A pályázatíró szemináriumon való részvétel előfeltétele, hogy a résztvevők ismerjék a 2018-as Erasmus+ útmutató stratégiai partnerségekre vonatkozó részeit (Általános tudnivalók: 7-23 oldal; oktatás és képzés: 27. oldal, stratégiai partnerségek: 105-127. oldal; Annex I: a stratégiai partnerségek szabályai: 289-301. oldal, illetve áttekintésre: C rész: pályázóknak szóló információk: 244-262. oldal; magyar verzió).

A Tempus Közalapítvány munkatársai november folyamán „MOTIVÁCIÓTÓL AZ ÖTLETIG – A PÁLYÁZATTERVEZÉS MÉRFÖLDKÖVEI – ERASMUS+ STRATÉGIAI PARTNERSÉGEK„ illetve„AZ ÖTLETTŐL A PROJEKTIG - A PÁLYÁZATTERVEZÉS MÉRFÖLDKÖVEI - ERASMUS+ STRATÉGIAI PARTNERSÉGEK” címmel bevezető szemináriumokat tartottak annak érdekében, hogy a pályázatok jobban illeszkedjenek a program elvárásaihoz és a felhívásban megfogalmazott Európai Uniós célokhoz és stratégiákhoz mint eddig. A rendezvények előadásainak (november 8. és november 30.) anyagát kérjük ismerjék meg a pályázatíró szeminárium előtt. 

A rendezvényen ezekre az előzetes ismeretekre fogunk építeni, ezért kérjük, hogy olvassák át és alaposan tanulmányozzák az ajánlott szakirodalmat a rendezvény előtt.

A stratégiai partnerségi köznevelési, felnőtt tanulási és szakképzési szektor közös pályázatíró szemináriumok időpontja:

Mindkét napon azonos témákat dolgozunk fel.

Témák:

  • Stratégiai partnerségek: alapelvek a tervezéshez és pályázat tartalmi elemeihez
  • Út a nyertes pályázathoz: szakértői tapasztalatok
  • Támogatott pályázatok tapasztalatai
  • A pályázati űrlap tartalmi bemutatása
  • Tudnivalók az intézményi regisztrációról (URF portál)
  • Általános pénzügyi tudnivalók
  • EPALE felület bemutatása
  • Szektorális beszélgetés: kérdések és válaszok a köznevelés, felnőtt tanulás vagy szakképzés terén 

Az iskolai, óvodai partnerségek pályázatíró szemináriumainak időpontjai és helyszínei: 

 

A rendezvények 10:00-kor kezdődnek és várhatóan 15-16 óráig tartanak majd.


A rendezvényen való részvétel feltétele a regisztráció, amelyet a korlátozott részvételi lehetőséget figyelembe véve fogadunk el. Túljelentkezés esetén fenntartjuk a jogot, hogy azon résztvevőket fogadjuk, akik már konkrét projektötlettel rendelkeznek. Jelentkezése elfogadásáról e-mailben visszajelzést küldünk.


REGISZTRÁCIÓ

A regisztrációval hozzájárul, hogy Önről, mint Résztvevőről a rendezvény alkalmával képi, videó- és hangfelvételek készüljenek, amelyek kapcsán a Tempus Közalapítvány a Résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez. A Tempus Közalapítvány a Résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosult a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére anélkül, hogy a Résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtania. Az előzőek szerinti megjelenítések kapcsán a Résztvevő semmilyen követeléssel nem élhet a Tempus Közalapítvánnyal, illetve a kifejezetten a Közalapítvány felkérésére dolgozó fotós, videós, vagy sajtómunkatársakkal szemben.


* - kötelező mezők

Kérjük, válassza ki, hogy melyik szektorban kíván pályázni!*
Azt a szektort jelölje meg, amelyhez elképzelése leginkább illeszkedik! Felnőtt tanulás az Erasmus+ program szempontjából minden olyan nem szakmai célú oktatási program, ami felnőtteket érint: Akár iskolarendszerű felnőttoktatás keretében (alapkészségek oktatása tankötelezettségi kor felett, pl. ún. második esély iskolák, az alapfokú oktatásba visszatérők iskolarendszerű oktatása) . Akár iskolarendszeren kívüli felnőttoktatás keretében: általános készségek oktatása, nyelvi vagy egyéb képzés céljából. Nem tartozik ide a felsőoktatási képzés és a szakképzés, illetve a munkakör betöltésére jogosító felnőttképzés (OKJ illetve FEOR rendszerbe illeszkedő képzések), szakmai továbbképzés. Szakképzés az Erasmus+ program szempontjából bármely szakmai célú oktatási – képzési program: Az iskolarendszerű szakmai alapképzés bármely formája szakiskolai, szakközépiskolai és technikusi szinten; a felsőoktatási szakképzés, amely egy adott tagállam illetékes hatóságai által elismert szakképesítés megszerzéséhez járul hozzá; a munkakör betöltésére jogosító felnőttképzések (OKJ illetve FEOR – vagy megfelelő - rendszerbe illeszkedő képzések); minden szakképesítést adó szakmai továbbképzés és felnőttképzés (nem felnőtt tanulás!), és az iskolarendszeren kívüli, szakmai – munkaköri tevékenységekhez kapcsolódó képzés – továbbképzés (pl. munkahelyen, munkáltató által biztosított képzések, továbbképzések is).
Van kérdése a horizontális vagy szektorspecifikus prioritásokkal kapcsolatban? *
Ha igen, mi?

Nyújtott be korábban stratégiai partnerségi pályázatot?*
ha igen, melyiket:

Vett már részt stratégiai partnerség projekt megvalósításában?*
Kérjük, jelölje be, hogy melyik, a pályázat elkészítését támogató bevezető rendezvényünkön volt jelen?*

Egyéb:

Van projektötlete?*Ha igen: Milyen típusú projektben gondolkodik?Kérjük, írja le, hogy milyen témában gondolkozik!

Van egyéb kérdése?

Honnan értesült a rendezvényünkről?Egyéb:

Hírlevélre feliratkozom


Kérjük, írja be az alábbi számot*

Utolsó módosítás: 2018.01.10.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány