Erasmus+ Szakképzési mobilitási tanúsítvány pályázatíró szeminárium

A Tempus Közalapítvány információs napot szervez az Erasmus+ Szakképzési mobilitási tanúsítvány pályázati lehetőségről. A rendezvényen kiemelt figyelmet fordítunk a pályázati űrlap tartalmi elemeire, különös tekintettel a nemzetköziesítési stratégiára.

Miért érdemes Erasmus+ Szakképzési mobilitási tanúsítványra pályázni?

A tanúsítvány lehetővé teszi, hogy tulajdonosai a tanúsítvány elnyerését követő évtől (2018) egyszerűsített pályázati űrlapon pályázzanak szakképzési mobilitásra az Erasmus+ programban, így a mobilitási tevékenységeik biztonsággal tervezhetőek lesznek a teljes programszakasz végéig (2020). A tanúsítvánnyal rendelkező intézmények – a megfelelő minőség és a programszabályok fenntartása mellett – automatikus támogatásban részesülnek.

Tanúsítványra olyan szakképző intézmények (vagy azok alapítványai) pályázhatnak, amelyek

  • saját tanulóiknak és munkatársaiknak szerveznek külföldi mobilitást,
  • sikeresen lezártak összesen legalább 3 Leonardo da Vinci és/vagy Erasmus+ szakképzési mobilitási projektet,
  • a legutóbb lezárt három mobilitási projektjükben a támogatás felhasználási aránya elérte a 80%-ot.

A pályázatok beadási határideje 2017. május 17. déli 12.00 óra.

A szeminárium kiemelt figyelmet fordít a pályázatok tartalmi elemeinek összeállítására. A szemináriumon elsősorban intézményvezetők és projektkoordinátorok részvételére számítunk. A rendezvény interaktív, az előadások mellett kis csoportos munkában, közösen gondoljuk át a legfontosabb kérdéseket, ami nagyban megkönnyítheti majd a pályázatok megírását.

A résztvevők a képzésen:

  • megismerik a nemzetköziesítési stratégia főbb elemeit,
  • gyakorlatot szereznek az intézmény működési környezetének elemzésére épülő stratégiai célok meghatározásában,
  • képesek lesznek a stratégiai célokhoz fejlesztési célokat rendelni.

A Szakképzési Mobilitási Tanúsítvány az Erasmus+ programban már intézmények és nem projektek tanúsítására szolgál, így a projektek célcsoportjai tanulói és oktatói körből egyaránt kikerülhetnek. A felhívás további részleteivel kapcsolatban kérjük, olvassa el az alábbi linken elérhető pályázati felhívást és további kapcsolódó dokumentumokat (2017. Szakképzési mobilitási tanúsítvány pályázatok).

A teljes programon való részvétel esetén a rendezvény beszámítható a pedagógusok évenkénti kötelező továbbképzésébe, amelyről részvételi igazolást állítunk ki a 2011. évi CXC. törvény (a nemzeti köznevelésről) 94.§-a (4) bekezdésének f) pontjában foglaltakhoz kapcsolódó 277/1997 (XII.22.) Kormányrendelet 5.§-a (3) bekezdésének c) pontja alapján. A dokumentumot azon résztvevők számára készítjük el, akik a rendezvény elején és legvégén is aláírták a jelenléti ívet és ilyen jellegű igényüket előre jelzik számunkra.

Időpont:
2017. március 28. 10.00-től várhatóan 16.00-ig

Helyszín:
Tempus Közalapítvány
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. Brüsszel terem (6. emelet)

Térkép

Tervezett program:

Főbb témakörök: stratégiaalkotás, intézményi missszió, vízió, működési környezet, stratégiai és fejlesztési célok, operatív teendők, indikátorok. Az űrlap bemutatása, korábbi körök bírálói tapasztalatai.

Részletes program hamarosan!

A részvétel díjtalan, de előzetes regisztráció szükséges.
A jelentkezési határidő: 2017. március 20. 10.00


REGISZTRÁCIÓ

A regisztrációval hozzájárul, hogy Önről, mint Résztvevőről a rendezvény alkalmával képi, videó- és hangfelvételek készüljenek, amelyek kapcsán a Tempus Közalapítvány a Résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez. A Tempus Közalapítvány a Résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosult a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére anélkül, hogy a Résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtania. Az előzőek szerinti megjelenítések kapcsán a Résztvevő semmilyen követeléssel nem élhet a Tempus Közalapítvánnyal, illetve a kifejezetten a Közalapítvány felkérésére dolgozó fotós, videós, vagy sajtómunkatársakkal szemben.


* - kötelező mezők

Kér igazolást pedagógus továbbképzésről?*Az LLP Programban rendelkezett Leonardo da Vinci Mobilitási tanúsítvánnyal? *2015-ben vagy 2016-ban nyújtott be tanúsítványi pályázatot?*

Hírlevélre feliratkozom


Kérjük, írja be az alábbi számot*

Utolsó módosítás: 2017.02.15.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány