UniverCities: Higher education institutions and their habitat – az Academic Cooperation Association éves konferenciája Budapesten

Az ACA éves konferenciája 2016. november 20-22. között Budapesten, a Tempus Közalapítvánnyal közös szervezésben valósul meg mintegy 250 nemzetközi szakértő részvételével.

Időpont: 2016.11.20. 2016.11.22.

A brüsszeli székhelyű Academic Cooperation Association a felsőoktatási nemzetközi együttműködések területén elismert szervezet, európai és Európán kívüli intézmények szövetsége. Tevékenységének középpontjában a felsőoktatási rendszerek nemzetköziesítésének támogatása áll.

Időpont: 2016. november 20-22.

Helyszín: Novotel Budapest Centrum (1088 Budapest, Rákóczi út 43-45.)

A konferencia témája a felsőoktatási intézmények működése tágabb kontextusban. A város és egyetem kapcsolatáról és a kapcsolódó kérdésekről számos vita zajlik manapság. Milyen környezet a legideálisabb a felsőoktatási intézmények számára? A tehetséget vonzó, befogadó nagyvárosi környezet, amely fejlett technológiát is kínál számukra? Vagy Oxfordhoz és Cambridge-hez hasonló kisvárosok; kevésbé fejlett vagy gazdasági átalakulás alatt álló régiók, ahol a felsőoktatási intézmények a fejlődés és növekedés katalizátorai?

A programban egyrészt a nagyobb és kisebb városokkal, illetve önkormányzatokkal, üzleti vállalkozásokkal és a civil szervezetekkel folytatott együttműködések, pozitív példák kerülnek bemutatásra. Másrészt szó lesz a felsőoktatási intézményeknek a helyi fejlődésre gyakorolt hatásairól, az innovációs programokról, a régiós együttműködésekről és a civil kezdeményezésekről.

A konferencián előadnak többek között:

  • Margie Waters, az Európai Bizottság Oktatási és Kulturális Főigazgatóság osztályvezetőhelyettese;
  • Bojár Gábor, alapító igazgató, Graphisoft; EIT igazgatótanácsának tagja;
  • Eric Corijn, Professor in Urban Studies, Department of Geography, Vrije Universiteit, Brussels;
  • Andrea-Rosalinde Hofer, OECD, Trento;
  • Mark Lazar, Vice-President, Global Scholarship and Learning Programs, Institute of International Education, New York, NY;
  • Liviu Matei, Senior Vice-President, Central European University, Budapest.

Az ACA konferencia jó alkalom arra, hogy a résztvevők nemzetközi felsőoktatás és innováció területéről érkező szakemberekkel találkozzanak, kapcsolatot építsenek, közvetlenül hallhassanak nemzetköziesítéssel kapcsolatos tapasztalataikról illetve a pozitív példák alapján ötleteket, inspirációt szerezzenek további munkájukhoz.

A konferencia nyelve angol. Magyar résztvevők kedvezményes részvételi díj ellenében vehetnek részt a konferencián.

Regisztráció, részletes program és további információk ezen a linken érhetők el.

Utolsó módosítás: 2016.11.04.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.