Szakértői tanulmányutak - eredmények és hatások

 

A hét év alatt összesen 983 pályázatot nyújtottak be a szakértők és ebből 515 fő kaphatott támogatást, összesen 626193 eurót felhasználásával. Közel 40% foglalkozott közoktatási témával, a szakképzési irányvonal valamivel több, mint 30%-a volt, a maradék 30% pedig egyaránt közoktatási és szakképzési szakemberek számára is fontos tapasztalatokat hozott. 26,5%-ban vettek részt a felsőoktatási intézmények képviselői, és prioritást élveztek a helyi, regionális és nemzeti hatóságok képviselői, illetve a szociális partnerek munkatársai.

A program során folyamatosan alakították át a tanulmányutak témaköreit úgy, hogy összhangban álljanak az Európa 2020 stratégiával, illetve az Oktatás és képzés 2020 stratégiai keretprogrammal. A támogatott pályázatok magasabb száma lehetővé tette, hogy a katalógus 5 témakörébe sorolt 32 altémájából, egy-két kivétellel mindegyiken vegyenek részt magyar szakemberek. A megvalósult magyar tanulmányutak sok szempontból tükrözték a hazai oktatási és képzési rendszer előtt álló legfontosabb kihívásokat. A legnépszerűbb témának az Együttműködés az oktatási és képzési intézmények, a vállalkozások, valamint a helyi közösségek között elnevezésű bizonyult.

Magyarországon a program időtartama alatt összesen 41 szakértői tanulmányutat szerveztek, ezeknek a fele (51,2%) az általános oktatás területére koncentrálódott.

Utolsó módosítás: .