Az ACES az egyik legnagyobb Közép- és Dél-Európában működő iskolai hálózat, amelynek célja a kulturális párbeszéd és a szociális kohézió elősegítése az intézmények környezetében. A program lehetőséget nyújt a diákok és tanáraik számára, hogy találkozzanak más országbeli társaikkal, kollégáikkal, megosszák tapasztalataikat és új, innovatív oktatási módszereket ismerjenek meg, melyeken keresztül változást idézhetnek elő saját környezetükben.

Vegyél részt egy – act local projektben és csatlakozz egy nemzeteken átívelő iskolai hálózathoz! Legyél te a változás motorja!

 

aces – Academy of Central European Schools – act local

A 2017-es felhívás témája a társadalmi befogadás: “Every person matters. Together for social inclusion”

Célcsoport: 13-17 éves diákok és tanáraik oktatási közintézményei (magániskolák nem nyújthatnak be pályázatot)

Beadási határidő: 2017. február 28. 23:59 CET


A legjobb helyi kezdeményezések jutalma kezdő támogatás ahhoz, hogy megvalósíthassák a tervezett projektet. Az intézményi-közösségi projektek emellett folyamatos szakmai támogatást kapnak és részt vehetnek a nemzetközi aces Academy eseményen is.

A munkanyelv minden esetben az ANGOL.

Partnerországok: Albánia, Ausztria, Bosznia Hercegovina, Bulgária, Cseh Köztársaság, Horvátország, Koszovó, Macedónia, Magyarország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovák Köztársaság és Szlovénia

Az aces – act local program az osztrák ERSTE Alapítvány kezdeményezésére a szlovák Nadácia Slovenskej sporitel’ne és a szintén osztrák Interkulturelles Zentrum szervezésében valósul meg. Az aces – act local a résztvevő államok oktatásért felelős minisztériumának támogatásával valósul meg.

Az új aces – act local program célja olyan intézményi-közösségi projektek támogatása, melyek az intézmények környezetében fellépő társadalmi kihívásokra igyekeznek válaszlehetőségeket keresni. A felhívás a diákok és tanáraik számára szektorközi partnerségek létrehozására nyújt lehetőséget, melyeknek célja a helyi közösségben történő pozitív változás elősegítése és fenntartása. A magyar iskolák saját környezetükben működő más iskolai partnerekkel és iskolán kívüli egyéb szervezetekkel együttműködésben is pályázhatnak a támogatásra. A partnerségben szereplő iskolán kívüli szervezetek lehetnek közintézmények (önkormányzat, könyvtár, egyetem, közszolgáltató), vagy akár különböző non-profit szervezetek, egyesületek, szövetkezetek, alulról jövő kezdeményezések, társadalmi vállalkozások és alapítványok is.

Az aces – act local program célja a fiatalok saját közösségükbe való aktív bevonódásának elősegítése és társadalmi felelősségvállalásuk támogatása.

További információ: www.act-local.aces.or.at 

Kérdés esetén keresse:

Interkulturelles Zentrum, Vienna, Austria

Elisabeth Czerniak

T: +43 (0) 1 586 7544-43

elisabeth.czerniak@iz.or.at

 

Magyarországi kontaktszemély:

Tempus Közalapítvány

Vercseg Zsuzsanna

T: +36 1 217 1300/104

zsuzsanna.vercseg@tpf.hu

 

Levél a pályázati felhívásról tanároknak

Levél a pályázati felhívásról érintett szervezeteknek

Pályázati felhívás részletei

Pályázati űrlap elérhetősége

 

Utolsó módosítás: 2017.01.11.