Kisgyermekkori angolnyelv-oktatás

A 30 órás módszertani pedagógus-továbbképzésen a résztvevők olyan módszereket sajátítanak el, melyekkel hatékony és motiváló módon lehet kisgyermekek nyelvtanulását elősegíteni, hogy így speciálisan a korosztály igényeire szabott foglalkozásokat tudjanak tervezni, megvalósítani.

Vezető oktató: Osváth Erika

Társoktató: Horváth Hajnalka

30 tanórás továbbképzés pedagógusoknak

  • Szeretne kedvet ébreszteni a nyelvtanulás és más népek kultúrájának megismerése iránt?
  • Elsajátítana olyan módszereket, technikákat, amelyek megalapozzák óvodás, illetve alsó tagozatos tanítványainak későbbi nyelvtanulását?
  • Szeretne könnyedén eligazodni a tankönyvpiacon elérhető tananyagok, segédletek, módszerek kínálatában?

Jelentkezési lap

Bár a Nemzeti Alaptanterv csak az általános iskola 4. osztályától teszi kötelezővé az idegennyelv-tanítást, így ettől kezdve ad eligazítást arra vonatkozóan, hogy milyen szempontok mentén történjen a nyelvi fejlesztés és értékelés, a szülők többsége ezt az életkort már megkésettnek tartja az idegen nyelvi ismerkedés szempontjából. A szülők igényeire válaszolva a nyelvoktatás már nagyon sok óvodában, alsó tagozatos iskolában is megjelenik a kínálatban, elsősorban angol nyelven.

A résztvevők ajándék tankönyvszettet kapnak az Oxford University Press és a Libra Books Kft. jóvoltából!

A pedagógusok dolgát nem könnyíti meg, hogy a 9-10 évesnél fiatalabb tanulók idegen nyelvi fejlesztését és értékelését úgy kell megvalósítaniuk, hogy

  • nincsen irányadó tanterv, módszertani útmutató számukra, amely támpontul szolgálhat abban, hogy melyek az óvodai és alsó tagozatos nyelvtanítás céljai és alapelvei, melyek lehetnek a reális követelmények, és miként lehet mérni a gyerekek nyelvi fejlődését;
  • módszertani útmutató hiányában nem feltétlenül a 3-10 éves korosztály gondolkodási és érzelmi érettségének, érdeklődésének megfelelő eszközöket alkalmazzák, és így kellő pedagógiai felkészültség híján megkockáztathatják azt, hogy az idegen nyelvi foglalkozásokkal több kárt, kudarcélményt okozhatnak, mint hasznot.

Mit tehet ebben a helyzetben egy pedagógus?

A szülők részéről érkező társadalmi igényt és a pedagógiai fejlesztés szükségességét belátva a Tempus Közalapítvány kidolgozott egy 30 tanórás módszertani továbbképzést pedagógusok számára a Korai nyelvoktatás témájában.

Kiknek szól a képzés?

A képzés elsősorban azoknak az angolul jól beszélő, a korai nyelvoktatás iránt érdeklődő óvodapedagógusoknak és tanítóknak szól, akik rendelkeznek legalább B2-es szintű angol nyelvismerettel, valamint angol szakos nyelvtanároknak, akik 3-10 éves gyermekek angol tanítását is végzik. Mellettük várjuk pedagógustapasztalattal rendelkező, angolul jól beszélő érdeklődők jelentkezését is.

A továbbképzés célja, hogy a résztvevők

  • közösen átgondolhassák azokat a kutatási eredményeken alapuló módszertani és pedagógiai alapelveket, melyek a korai nyelvtanulásra vonatkoznak;
  • összegyűjtsenek és kipróbáljanak olyan tanulásszervezési és módszertani technikákat, melyek az adott korcsoportnak megfelelően sikerrel alkalmazhatók az angolórákon;
  • praktikus segítséget kapjanak a tanmenetkészítéshez és a tananyag kiválasztásához a korai nyelvelsajátítás területén.

Miben különleges?

A kurzus specialitása, hogy nem pusztán módszert tanít a résztvevőknek, hanem segíti őket abban, hogy a létező módszerek, technikák, tananyagok áttekintése után könnyedén tudjanak a korcsoport speciális igényeire szabott egyéni óraterveket, tanmeneteket megtervezni, megvalósítani.

A képzés időtartama alatt minden résztvevő összeállítja a saját portfólióját, amelybe a kurzus során összegyűjtött nyelvi, módszertani anyagai, házi feladatai kerülnek, amelyek egyrészt dokumentálják a résztvevő saját fejlődését, másrészt használni tudja őket a napi tanítási gyakorlatában.

Praktikus információk:

A képzés munkanyelve angol.

A következő nyitott képzés időpontja: 2017. szeptember 28-29-30. és október 13-14.

Az 1. képzési blokk időbeosztása:
1. nap (csütörtök): 15.00-18.15
2. nap (péntek): 9.00-16.30
3. nap (szombat): 9.00-14.45

A 2. képzési blokk időbeosztása:
4. nap (péntek): 14.00-17.15
5. nap (szombat): 9.00-16.30

Tanúsítvány:
A képzések sikeres elvégzését követően a Tempus Közalapítvány magyar-angol nyelvű tanúsítványt állít ki a résztvevők számára. A tanúsítvány kiállításának feltétele a képzési alkalmakon való minimum 90%-os részvétel, valamint a tanfolyamhoz kapcsolódó írásbeli portfólió anyagának megfelelő szintű elkészítése.

Csoportlétszám: 8-24 fő

A képzés helyszíne a Tempus Közalapítvány székhelye, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. Csoportos megrendelés esetén a képzés az ország területén bárhol, tetszőleges időpontban indítható.

A 30 órás képzés díja: 59 500 Ft/fő (áfamentes)

A képzés díja magában foglalja az oktatás, a szervezés, a tananyag valamint a képzési tanúsítvány kiállításának költségeit.

A képzésen való részvételhez szükséges a jelentkezési lap kitöltése.

A kurzus csoportos képzésként is elérhető, ebben az esetben kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal, és kérje ajánlatunkat a kepzes@tpf.hu címen! Minimum 12 fős intézményi megbízás esetén a kurzust az ország területén bárhol, a megbízó által kért időpontban indítjuk.

A képzés fejlesztőiről: a pedagógus-továbbképzés fejlesztésében és megtartásában olyan oktatók és szakmai partnerek vesznek részt, akik többéves tapasztalattal rendelkeznek a korosztály angol nyelvi felkészítése terén. 

A kurzus akkreditált pedagógus-továbbképzés, melyet a Pedagógus-továbbképzési Akkreditációs Testület Kisgyermekkori angolnyelv-oktatás – módszertani továbbképzés pedagógusok, tanítók és tanárok számára néven, 82/216/2012 számon engedélyezett 2012 októberében.

Korábbi résztvevőink mondták:

„Sok hasznos információt hallottam, pozitív megerősítést kaptam.”

„Újszerű ismeretekhez jutottam.”

„Profik voltak az oktatók, nagyon sokat segítettek, és interaktív módon vezették a képzést.”

              Kérdése van? Kíváncsi a részletekre?

Kérdéseivel bátran forduljon a képzés koordinátorához, Szűcs Mariannához az alábbi elérhetőségeken:

kepzes{kukac}tpf.hu

06-1-237-1300/260

VÁRJUK JELENTKEZÉSÉT!

 

 

Utolsó módosítás: 2017.07.17.