Dr. Trebits Anna

szakértő

Végzettségét tekintve angol és francia bölcsész, nyelvtanár, doktori fokozatát (PhD) angol nyelvpedagógiából szerezte. Több mint 20 éve tanít általános és szakmai nyelvhasználatot angol nyelven Magyarországon, Portugáliában és Németországban. Egyetemi oktatóként, kutatóként, angol nyelvtanárként elsősorban az EU-szaknyelv és a nyelvtanulás folyamatának pszichológiai vonatkozásai érdeklik.

Munkája kapcsán gyakran dolgozik külföldön, illetve nemzetközi együttműködésekben. Az EU-szaknyelv és annak oktatása iránt is egy ilyen külföldi munkavállalás alatt kezdett el komolyan érdeklődni, amikor egy EU-intézmény munkatársaként dolgozott Luxemburgban. Látva, hogy nagyon kevés olyan tankönyv van piacon, amelyből az uniós szaknyelvet tanulhatják az érdeklődők, kidolgozta az EU English - Using English in EU Contexts című tankönyv koncepcióját, amely nyelvkönyvet Fischer Mártával együtt írt meg. Társszerzője és fejlesztője a könyvhöz kapcsolódó szaknyelvi továbbképzés-sorozatnak köztisztviselők, pedagógusok, felsőoktatási intézmények munkatársai számára. Jelenleg a németországi Hildesheim-i Egyetem oktatója és kutatója. Kutatási területe a gyermekkori és fiatal felnőttkori két- és többnyelvűség és a szocio-ökonómiai státusz kapcsolata a kognitív és érzelmi fejlődéssel. Kutatásait főként különböző európai országokban és Dél-Afrikában végzi.

Tudását és tapasztalatait a Tempus Közalapítvánnyal együttműködésben megvalósított EU-angol szaknyelvi továbbképzéseken adja tovább mindazoknak az érdeklődőknek, akiknek szükségük van arra, hogy angol nyelven mélyítsék EU-ismereteiket, és fejlesszék tovább szaknyelvtudásukat - szóban és írásban egyaránt.

Utolsó módosítás: .