Magyar Doktori Kutatói Ösztöndíj Kanadába

Partner hír | 2018.04.23.

Pályázat | Felsőoktatás

Az Alberta Egyetem Osztrák és Közép-Európai Tanulmányok Wirth Intézete ösztöndíjat hirdet magyar doktorandusz hallgatók részére a 2018-19-es tanévre.

A program keretében évente egy magyar doktorandusz hallgató részesül ösztöndíjban doktori disszertáció elkészítésének céljából. Az ösztöndíjra a bölcsészet- és társadalomtudományok, továbbá a képzőművészetek területéről pályázhatnak fiatal doktorandusz hallgatók, különösen az antropológia, művészet és design, klasszika-filológia, kulturális tanulmányok, színművészet, kelet-ázsiai tanulmányok, közgazdász, angol nyelv és irodalom, filmművészet, történelem, nyelvészet, élő nyelvek, zeneművészet, filozófia, politikatudományok, pszichológia, szociológia és a női tanulmányok területéről. Az ösztöndíjra mind írásban, mind pedig szóban kiváló angol nyelvtudással rendelkező magyar állampolgárságú, magyar felsőoktatási intézményben PhD tanulmányokat folytató hallgatók pályázhatnak, akik tanulmányaik végeztével doktori disszertációjuk elkészítéséhez érkeztek. Előnyben részesülnek azok a pályázók, akik a fentieken túl a német nyelv, vagy valamely szláv nyelv alapos ismeretével, és tudományos kutatási tapasztalattal rendelkeznek.

A pályázat benyújtási határideje: 2018. április 30.

Bővebb információ elérhető a https://www.ualberta.ca/wirth-institute/fellowship-awards/doctoral-research-fellowships/hungary és a www.scholarship.hu weboldalakon.

Utolsó módosítás: 2018.04.23.