Véget ért az Erasmus+ 30. szülinapi kampánya!

2017.12.01.

Hír | Köznevelés, Felsőoktatás, Szakképzés, Felnőtt tanulás, EU

2017. november 30-án zárult az egész éves szülinapi kampány, mely során Európa-szerte, így Magyarországon is egész éven át tartó ünnepségsorozat mutatta be a program eredményeit és hatásait. Az év során számos izgalmas rendezvény szólt arról, milyen lehetőségeket kínál az Erasmus+ az oktatás, a képzés, az ifjúsági ügyek és a sport területén.

A mai nappal véget ért az Erasmus program 30. évfordulója alkalmából indított kampány, mellyel egyidőben a Bizottság bemutatta az Erasmus+ program 2016. évi eredményeiről szóló jelentését. 

Megtudhatjuk többek közt, hogy 2016-ban 14 752 magyar polgár vett részt 399 projekt keretében felsőoktatási, szakképzési, oktatási, ifjúsági és felnőttkori tanulással kapcsolatos mobilitási kezdeményezésekben, melyek összesen csaknem 26 millió euró támogatásban részesültek. Ami a felsőoktatást illeti, Magyarországról az Eötvös Loránd Tudományegyetemről, a Szegedi Tudományegyetemről és a Budapesti Corvinus Egyetemről utazott a legtöbb diák és oktató külföldre az Erasmus+ program jóvoltából. A magyar főiskolai és egyetemi hallgatók és oktatók körében a legnépszerűbb három célország Németország, Románia és Spanyolország volt. 

További részletek a közleményben: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-17-4964_hu.htm

 

 

Forrás: Európai Bizottság Magyarországi Képviselete (https://goo.gl/KzCHLB, 2017)

Utolsó módosítás: 2017.12.01.