Digitális Pedagógus Díj: Fókuszban az együttműködés és az értékelés

2017.07.11.

Hír | Köznevelés, Felsőoktatás, Szakképzés, Ifjúság

Július 10. és augusztus 20. között várjuk ötleteiket a Digitális Módszertárba

Pedagógusok, tanári csoportok, szakmai munkaközösségek, illetve pedagógusképzésben részt vevő hallgatók újszerű és kreatív módszertani ötleteit várják a Tempus Közalapítvány Digitális Módszertárába. A leginnovatívabb ötletek feltöltői díjazásban is részesülnek.

A Digitális Módszertár egy online ötletgyűjtemény, ahol a pedagógusok tanóráik színesítéséhez és az IKT-eszközök kreatív felhasználásához nyerhetnek inspirációt, illetve konkrét módszereket adaptálhatnak a mindennapi tevékenységeikhez.

A Tempus Közalapítvány minden évben új pályázati felhívással és a legjobb ötletek beküldőinek elismerésével ösztönözi az új módszerek bemutatását, előmozdítva ezzel a pedagógusok közötti tudásmegosztást és a tanárok felzárkóztatását az IKT-eszközhasználat területén.
Idén 2017. július 10. és augusztus 20. között várják azokat a módszertani ötleteket, amelyek:

  • a 21. századi készségek (együttműködés, problémamegoldás, kritikus gondolkodás, kreativitás és innováció, IKT-eszközhasználat, kollaboráció, tanulási készségek) fejlesztésére fókuszálnak,
  • kollaboratív munkaformában valósulnak meg (a tanárok közötti kollaboratív tanulási folyamat eredményeként jönnek létre, vagy a tanulók együttműködésre épülő tanulását támogatják),
  • előtérbe helyezik a fejlesztő pedagógiai értékelési kultúra eszközrendszerét.

A feltöltött ötletek közül azok, amelyek megfelelnek a felhívás szempontjainak, az értékelést követően bárki számára elérhetővé, publikussá válnak a Digitális Módszertárban. A szakértői értékelés alapján a legjobb ötletek feltöltői Digitális Pedagógus Díjat kapnak, a díjak átadására és a kiemelkedő módszertani ötletek bemutatására várhatóan a 2017 őszén megrendezendő Digitális pedagógus konferencián kerül sor. A díjjal elismert pedagógusok az ötletük bemutatása, terjesztése és továbbfejlesztése céljából megbízási díjban is részesülnek.

A jelentkezés feltételeit és az értékelés szempontjait is magában foglaló felhívás teljes szövege itt olvasható. Ugyanitt elérhetők a jelentkezésnek keretet adó online adatlap kitöltésével kapcsolatos hasznos információk is.

Az ötletek feltöltésének ideje: 2017. július 10 – augusztus 20.
Feltöltés helye: www.digitalismodszertar.tka.hu > FELTÖLTÉS > DIGITÁLIS MÓDSZERTÁR
További információ: modszertar{kukac}tpf{pont}hu vagy info{kukac}tpf{pont}hu.

Ugyanitt érhető el a Digitális Módszertár korábbi felhívásaira beérkezett, különböző szűrési lehetőségek alapján kereshető mintegy 235 ötlet, köztük a 2013-2016 között díjjal elismert pedagógusok szakértői ajánlással megjelenített módszertani anyagai is. A Digitális Módszertárról és a korábbi díjazott pedagógusokról szóló kisfilmek itt tekinthetők meg.

Utolsó módosítás: 2017.08.31.