Szakmai gyakorlat a tengerentúlon

2017.03.20.

Hír | Felsőoktatás

Campus Mundi ösztöndíjjal nem csak Európába, de a világ bármely országába is kiutazhatsz külföldi szakmai gyakorlatra.

Ha kalandvágyó vagy és szeretnél egy olyan helyen munkatapasztalatot szerezni, amely alapjaiban tér el az európai környezettől, és kulturális sokszínűsége korábbról nem ismert, új impulzust tud adni, akkor ezt a lehetőséget neked találtuk ki!

Az Egyesült Államok például a legnépszerűbb úti célok közt szerepel a gyakornokok körében, mert bárhol is legyenek a világban végzés után, egy amerikai tapasztalatra minden munkaadó felkapja a fejét. Kitűnő ugródeszkát jelent az itt eltöltött gyakorlat a munkaerőpiacon, ugyanis túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ez az ország képviseli globális szinten az egyik legversenyképesebb vállalkozói szektort is. 

Szóval közelebbről is megismerkednél akár a start-upok világával a Szilícium völgyben? Vagy szeretnéd kipróbálni magad egy hollywoodi produkciós cégnél? Meghódítanád a divat fővárosát, New Yorkot? Inkább Washingtonban vennél részt egy kongresszusi gyakornoki programban? Vagy ettől teljesen eltérő terveid vannak?

Vígh Editnek, egykori Campus Mundi ösztöndíjasunknak is saját elképzelései voltak, amikor eldöntötte, hogy orvostanhallgatóként robotsebészeti technikát fog tanulmányozni az USA-ban:

„Még a rezidensi képzésem megkezdése előtt szerettem volna személyes tapasztalatot gyűjteni, hogy milyenek is a lehetőségek külföldön, valamint új technikákat szerettem volna megtanulni. Leginkább azért választottam az Egyesült Államokat, mert itt a legfejlettebb a Magyarországon még nem elérhető robotsebészeti technika. De fontos volt számomra az is, hogy a mindennapi orvosi gyakorlatban elengedhetetlen szakmai angol nyelvtudásomat fejlesszem.”

Edit rendkívül izgalmas időszakot tudhat maga mögött az ösztöndíjnak köszönhetően, és mindenkit arra ösztönöz, hogy tudatosan építse jövőjét, mert ez igazán jó befektetés. Mi nagyon büszkék vagyunk rá, hogy belevágott a nagy kalandba!

Reméljük, Te is kedvet kaptál az utazáshoz! Tudd, hogy ahányan vagyunk, álmaink annyira különbözőek, így a szakterületek is végtelenül sokszínű palettát mutatnak. Bárhol is szeretnél tapasztalatot szerezni, a Campus Mundival most megteheted! 

Ha időben pályázol, és április végéig véglegesíted jelentkezésed, akkor akár már nyáron megkezdheted a szakmai gyakorlatod.

Olvasd el a külföldi szakmai gyakorlathoz kapcsolódó pályázati felhívásunkat!

Kövesd Facebook oldalunkat, hogy semmiről ne maradj le!

További érdekes tartalmak:

Campus mundi szakmai gyakorlat - kíváncsi és kalandvágyó hallgatóknak

Why you should do an internship in the USA

 

Szerző:

Szőke Dorottya
Tempus Közalapítvány

Utolsó módosítás: 2017.03.20.