Terepszemlén Svédországban: Hogyan motiválhatók a 21. századi gyerekek

2016.07.28.

Projekttükör | Köznevelés

A skandináv oktatási módszerekről, a svéd vagy a finn iskolamodellről beszélgettünk Horváth Jánossal, a 2016-ban Nívódíjjal kitüntetett mobilitási projekt résztvevőjével, aki két hónapon át követte figyelemmel, hogyan dolgoznak svéd kollégái.

A skandináv oktatási módszerekről, a svéd vagy a finn iskolamodellről rengeteg tanulmány érhető el már magyar nyelven is, egy gyakorló pedagógus számára azonban a legérdekesebb, ha „terepmunkát" is tud végezni. Vagyis saját szemmel megnézheti és megtapasztalhatja, milyen módszereket alkalmaznak a saját szakterületén mások. Erre nyílt lehetősége a II. Rákóczi Ferenc Közgazdasági Szakközépiskola angolnyelv-tanárának, aki két hónapon át követte figyelemmel, hogyan dolgoznak svéd kollégái. Milyen szakmai fejlődéssel, tapasztalatokkal jár, ha egy pedagógus hosszabb időszakot külföldön tölt, mit jelent a gyakorlatban a job shadowing?

Olvassa el interjúnkat Horváth Jánossal, a Skandináv iskolapélda, avagy motiváció a 21. századi iskolában című projekt koordinátorával IDE kattintva.

További Nívódíjas projektekről is szívesen olvasna?
IDE kattintva
letöltheti vagy online böngészheti kiadványunkat, amely a 2015-ös év legjobb nemzetközi együttműködésben megvalósított projektjeit mutatja be a hazai köznevelés, szakképzés és felnőtt tanulás területéről.

Utolsó módosítás: 2016.07.28.